Четвертокурсниця Інституту сталого розвитку Анастасія Куца: «Волонтерення відкриває багато нових можливостей»

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Анастасія Куца

До громадської активності моя співрозмовниця долучається ще зі школи. Після другого курсу у Львівській політехніці на спеціальності «туризм» Анастасія вирішила на рік перервати навчання, вступивши до Української академії лідерства.

– Ця спільнота дала мені багато цікавих і корисних знайомств, зустрічей з митцями, громадськими активістами, підприємцями, політиками. І надихнула до ще більшої активності. Так на моєму горизонті відкрилися ширші можливості, – розповідає студентка.

Анастасія Куца двічі (у 2019 і 2022 рр.) побувала в таборах БУР (всеукраїнська платформа «Будуємо Україну Разом», що відновлює зруйновані від обстрілів будівлі, відбудовує та реорганізовує занедбані заклади культури, дитячі майданчики в різних регіонах України). Один із таких таборів відбувся восени на Чернігівщині, в Новоселівці – селі, яке постраждало від окупантів. Учасники табору відбудовували фельдшерсько-акушерський пункт. Також Анастасія долучилася до ініціативи Repair Together, яка організовує толоки у місцевостях, що постраждали від війни. З цією ініціативою вона побувала в селі Ягідне Чернігівської області. Крім того, студентка періодично бере участь у програмах щорічного Авантаж-марафону в Харкові.

– Це так чудово: волонтерити, запускати проєкти, ініціювати, – ділиться враженнями волонтерка. – Окрім задоволення ця діяльність дає мені нові зв’язки, нетворкінг, ресурси, інформацію…

Анастасія Куца також входить до ГО «Вільні люди», яка ініціює вертепи, аукціони, збір донатів на ЗСУ. У вільний час дівчина любить читати сучасних письменників, поетів, їздити на велосипеді, мандрувати.

Анастасія Куца Анастасія Куца Анастасія Куца Волонтери БУР