Бразилія відкриває Програму інтеграції українських вчених

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

Уряд штату Парана за підтримки фонду Араукарія та Головного управління науки, техніки та вищої освіти Бразилії оголосив про прийом та інтеграцію українських науковців, які вимушені покинути країну через повномасштабне військове вторгнення росії.

Штат Парана активно приймає біженців з України, оскільки тут проживають переважно українські іммігранти, розповсюджена українська мова та зберігаються національні традиції. Співробітництво українських та бразильських науковців у партнерстві з урядом штату стане вагомим кроком для відбудови та зміцнення української економіки у майбутньому.

Основною метою програми є надання можливості науковцям з українських університетів продовжувати свої дослідження в університетах штату Парана впродовж терміну до двох років. Очікують, що до програми буде долучено до 50 науковців, що мають наукове звання доктора наук і працюють або працювали в університетах України над розробкою дослідницьких проєктів. Ці викладачі отримають можливість викладати та підвищувати кваліфікацію в університетах штату Парана.

Для проведення досліджень науковці отримають грант у розмірі 10 тисяч реалів у категорії «Викладач – особливий гість». Крім того, вони отримають надбавку в розмірі 1 тисячі реалів на кожного утриманця віком до 18 років і/або старшого 60 років.

Більше інформації та реєстрація – на сайті Міністерства освіти і науки України.