Поради першокурсникам. Магістрантка ІСТР Богданна Карпа: «Живіть, мрійте й розвивайтеся!»

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
Богданна Карпа

Магістрантка другого курсу Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Богданна Карпа:

– Не сидіть у гуртожитку й не марнуйте свого часу. Я до Центру студентського капеланства потрапила аж на другому курсі після зимової сесії. Маю й досі питання, на яке я не знаходжу відповіді: що я робила ввесь перший курс і частину другого? Бо нічого суттєвого не робила й навіть нема що згадати. Прогулянки, ігри, забавки, дозвілля, парки – це все дуже добре. Та, якщо маєте час і бажання, ми будемо раді бачити кожного в Центрі студентського капеланства та спільноті DoВro. Тут багато друзів, цікаво, а також – це можливість робити щось добре іншим.

І головне, що більше справ, то легше все дається. Адже, коли нема що робити, то стає нудно і навіть навчання не цікаве. Та, зрештою, важливий і всебічний розвиток та можливість здобути новий корисний досвід. Саме в таких справах – справжнє життя. Від цього радісно, а ще, коли отримуєш вдячні обійми дітей, людей, то усвідомлюєш, наскільки те, що робиш – важливе.

А ще – подорожуйте! Бо подорожі – це рух і життя! Рухайтеся далі. А з капеланством усе можливо. Якщо випадають якісь вихідні й не знаєте, що робите – їдьте кудись, пізнавайте світ, розвивайте власне світобачення, учіть англійську й не тільки! І не бійтеся мріяти, бо мрії здійснюються! Цього літа вкотре переконалася.