Більше 3 тисяч дітей навчаються в Українській дистанційній школі, створеній у співпраці з Політехнікою

За матеріалами сайту Львівської обласної державної адміністрації
Маргарита Носкова

Департамент освіти і науки Львівської ОВА спільно з Центром інноваційних освітніх технологій Національного університету «Львівська політехніка» започаткували унікальний волонтерський проєкт Українська дистанційна школа (УДШ).

Навчатися в школі можуть учні 5–11 класів, які не мають можливості продовжити навчання за основним місцем реєстрації – наприклад, виїхали за кордон у зв’язку з воєнним станом або перебувають в областях України, які постраждали від бойових дій (де зруйновані або не працюють заклади загальної середньої освіти – ЗЗСО).

Сьогодні на навчання в школі УДШ зареєструвалися вже 3332 дитини. З них 500–700 учнів щодня долучаються до навчального процесу.

– Українська дистанційна школа з’явилася на початку березня. Львівська Політехніка вже два роки готує вчителів до роботи в дистанційних умовах в рамках проєкту «Moodle – це про100!». Завдяки цьому одразу знайшлося багато вчителів, які були готові долучитися до нового проєкту. Кістяк школи склали вчителі Львівщини, також приєдналися вчителі з Харківської, Запорізької, Кіровоградської, Київської, Миколаївської, Житомирської і Рівненської областей. Але 95% вчителів – з Львівщини, – розповіла Маргарита Носкова, директорка Центру інноваційних освітніх технологій Національного університету «Львівська політехніка», керівниця Української дистанційної школи.

Також, як повідомив директор департаменту освіти у науки Львівської ОВА Олег Паска, департамент упродовж двох тижнів підготує документацію, яка дозволить учням УДШ отримати підсумкові документи про закінчення навчального року.

– В УДШ зареєструвалися учні, які раніше навчалися у Харківській області (52,2%), Київській (23,5%), Львівської (10%). Зараз продовжуємо активно реєструвати дітей з Харківської, Запорізької, Донецької та Луганської областей. Понад 10% учнів, які зареєструвалися, зараз перебувають за кордоном, – додала Маргарита Носкова.

Всю інформацію про те, як приєднатися до навчання в Українській дистанційній школі або у школах Львівщини, можна дізнатися у спеціальному інформаційному буклеті.

Докладніше – на сайті Львівської обласної державної адміністрації.