Бібліотека Університету запрошує на продовження лекції про галицьку спадщину вежового годинникарства

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

20 жовтня у читальному залі Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка» (вул. Професорська, 1) відбудеться продовження лекції львівського реставратора годинникової технічної спадщини, доцента Львівського національного університету природокористування Олексія Бурнаєва, яку у вересні змушені були перервати через повітряну тривогу. Розповідь буде присвячена відомому польському дзегармістру Міхалу Мєнцовичу з Кросно.

Власне, праці Міхала Мєнцовича (Michała Mięsowicza) Галичина завдячує 80% своїх вежових годинників. Проте справних механізмів на теренах Галичини залишилось мало: частина розграбована вандалами, частина – у приватних колекціях, частина зникла разом зі зруйнованими спорудами церков чи загинула в пожежах.

З українського боку ім’я Міхала Мєнцовича було забуте на 80 років. Поки Олексій Бурнаєв заново не відкрив його завдяки своїй діяльності з відновлення втрачених під час радянської окупації та двох світових воєн вежових годинників костелів, ратуш, шкіл та і самого професійного цеху вежових годинникарів.

Початок лекції о 17:30. Вхід вільний.