Бібліотека Львівської політехніки запрошує на цикл лекцій «Музика і європейська цивілізація»

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Заставка до заходу

23 і 24 листопада (17:00 та 17:30) у читальному залі Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка» (вул. Професорська, 1) відбудеться цикл лекцій «Музика і європейська цивілізація».

Про місце музики в авангарді цивілізаційних подій, про те, як музика набула політичної ваги, розповість Михайло Крижанівський – викладач Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка, скрипаль, автор низки музичних проєктів.

Розвиток європейської музики кінця XVIII – початку XIX століття відбувся під впливом Великої французької революції, яка не тільки породила цілу хвилю масово-побутової музики (марші, героїчні пісні, зокрема «Марсельєзу»), але й знайшла відгук в усіх музичних жанрах.

Цей процес проходив на тлі та під впливом активної демократизації всього суспільного та музичного життя. З аристократичних салонів музика вийшла на ширші майданчики, доступні широкому колу слухачів. Виникла ціла низка нових музичних закладів, зокрема консерваторій у Празі, Варшаві, Будапешті, Відні. З’явилися музичні газети і журнали.

Розповідь лектора буде супроводжуватись переглядом цікавих відеоматеріалів та прослуховуванням гарної музики в чудовому виконанні.

Вхід вільний.