Аргонська національна лабораторія задоволена рівнем фахової підготовки студентів Львівської політехніки

Кафедра теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій
Фото зі стажування

Державний науково-технічний центр з ядерної та радіаційної безпеки з ініціативи Аргонської національної лабораторії (США) та за організаційно-фінансової підтримки Департаменту енергетики та Державного Департаменту США у рамках американо-українського короткострокового та довгострокового співробітництва у питаннях ядерної енергетики завершив першу фазу спеціалізованого навчання для студентів українських технічних університетів.

Учасниками такого стажування були, зокрема, і студенти кафедри теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій Інституту енергетики та систем керування Національного університету «Львівська політехніка» Анастасія Олексенко та Владислав Заварін. Вони брали активну участь у всіх тренінгах і лекційних заняттях та обрали теми в галузі малих модульних реакторів (SMR) для подальших досліджень та виконання випускних (магістерських кваліфікаційних) робіт.

Аргонська національна лабораторія задоволена рівнем фахової підготовки студентів та їхнім рівнем знань технічної англійської мови. Ці знання дадуть змогу студентам бути на передовій розвитку і впровадження нових технологій атомної енергетики в Україні.

Водночас керівники проєкту високо оцінили роботу академічної спільноти Університету з підготовки майбутніх експертів для ядерного сектору України.

Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування