Представник Університету на зимовій Олімпіаді – 2018 санкар Антон Дукач: «Очікую на дуже швидку трасу...»

Прес-служба Львівської політехніки
Антон Дукач

9 лютого у південнокорейському місті Пхьончхані відкривається зимова Олімпіада – 2018. У складі української національної олімпійської команди виступить і студент Національного університету «Львівська політехніка» санкар Антон Дукач.

Кілька років тому на І зимових юнацьких Олімпійських іграх в австрійському місті Інсбруку він зупинився буквально за крок до п’єдесталу пошани, посівши високе четверте місце. До того ж саме Антону випала честь бути прапороносцем української команди на історичному зимовому юнацькому олімпійському форумі.

Перед стартом на Олімпійських іграх в Пхьончхані перспективний спортсмен розповідає про свої шанси на перемогу:

– Очікую на дуже швидку трасу. Минулого року тут відбувались тестові змагання. На жаль, через травму ноги я пропустив ті старти, але хлопці розповідали, що траса була швидкісна. На Олімпійських іграх, думаю, її підготують так, що вона буде ще швидшою.

Траса має два складні повороти. Далі вона плавна, отже, впоратись із нею цілком можливо. Вже провели на цій трасі перші офіційні тренування. Загалом таких тренувань на змагальній трасі буде три по два заїзди в кожному. Ми мали змогу побачити трасу на власні очі. Лід дуже холодний, жорсткий. Якщо у нас на змаганнях зазвичай температура льоду становить від –0,5 до –4 градусів, то тут сягає –14. Головне моє завдання – відчути трасу.

На Олімпійський іграх прагну показати чотири стабільні заїзди і потрапити до топ-10 за розгоном. На нещодавньому чемпіонаті Європи в латвійській Сігулді в цьому елементі в мене був високий шостий результат.