Для мистецтва немає кордонів: ансамбль танцю «Вірність» був учасником Міжнародного фестивалю «Менелайдія»

Іванна Барилюк, Народний дім «Просвіта» Львівської політехніки
ансамбль танцю «Вірність»

Народний ансамбль танцю «Вірність» Народного дому «Просвіта», керівником якого є вже понад 30 років Анатолій Фолюш, був учасником престижного 25-го міжнародного фестивалю «Менелайдія», що відбувався 4–16 червня у Греції.

Основною локацією цього фестивалю стало місто Кардіца, розташоване у центральній частині Греції. Щодня, від 4 до 9 червня, просто неба жителі та гості міста могли насолоджуватися хореографічним народним мистецтвом різних країн. На фестивалі представили колективи з Болівії, Парагваю, України й 18 ансамблів Греції. Один із концертів народного ансамблю танцю «Вірність» відвідав посол України у Греції Сергій Шутенко. Він поспілкувався з керівником та учасниками ансамблю й був приємно вражений, що студенти технічного вишу є такими віртуозами у хореографічному мистецтві. Посол подякував за популяризацію українського народного хореографічного мистецтва далеко за межами України та відзначив, що підтримка студентської молоді є вкрай важлива для формування нації.

Від 10 до 12 червня учасники фестивалю переїхали на острів Корфу. Тут відбулися два концерти, дивовижні екскурсії у парк принцеси Сісі та храм, в якому зберігаються мощі св. Лазаря.

Решту фестивальних днів ансамбль «Вірність» разом з іншими учасниками перебував на острові Лесбос. У маленькому рибальському містечку Пломері, де розташований монастир св. Йоана, впродовж двох днів просто неба відбулася ще низка танцювальних концертів. Яскраві народні костюми, талановите виконання, колоритні українські танцювальні композиції «Вірності» неабияк вразили публіку.

Учасники ансамблю насолоджувалися Середземним та Егейським морями, визначними місцями столиці Греції – Афін. Дивовижна подорож Грецією, поєднання творчості з відпочинком на морі – чудова нагода для дальшої мотивації молодих талантів.

ансамбль танцю «Вірність»