Андрій Андрухів про модернізацію читальних залів: «Оновлення відбуватимуться комплексно»

Ольга Мацьків, Центр комунікацій Львівської політехніки
Андрій Андрухів

Директор Науково-технічної бібліотеки Андрій Андрухів розповів про зміни в установі. Модернізація читальних залів була передбачена Стратегією розвитку Львівської політехніки до 2025 року. Чимало планів уже вдалося втілити у життя.

― Що входить у модернізацію читальних залів Науково-технічної бібліотеки?

― Зараз у бібліотеці триває капітальний ремонт. Корпус №28 розпочав свою роботу у 70-х роках. З того часу там не було жодних кардинальних змін. Досі залишилися громіздкі радянські столи, стільці, освітлення. Меблі де-не-де оновили, але це були точкові, а не системні рішення. Спільно з ІАРД створили проєкт змін. Оновлення відбуватимуться комплексно. Корпус має п’ять поверхів. Четвертий і п’ятий ― кабінети для навчальних процесів, комп’ютерні класи. Другий і третій поверхи ― читальні зали бібліотеки. Модернізацію вирішили починати поступово. Зараз триває ремонт третього поверху. Коли відкриємо його, то перейдемо на другий поверх, згодом візьмемося за хол.

― На якому етапі роботи зараз?

― Ремонт третього поверху триває досі. Передбачено встановлення нової системи вентиляції, потужних кондиціонерів. Закінчується монтаж вентиляційної системи. Проєкт меблів уже закінчили, незабаром їх почнуть виготовляти. Ще ми створили окремі кімнати для семінарських занять. У читальній залі запланували організувати відкритий доступ до літератури, а згодом і пункти самообслуговування. Передбачено встановлення 15 автоматизованих робочих місць. Компанія SoftServe виділила нам 30 комп’ютерів. Ми встановимо їх у читальних залах.

― Які кроки наступні?

― Після завершення робіт на третьому поверсі подивимось, як усе працюватиме та перейдемо на другий поверх. Для нього теж вже розроблений проєкт.