Активний професійний та академічний розвиток: досвід аспіранта кафедри управління проєктами

Кафедра управління проєктами Львівської політехніки
Фото з конференції

«Проєктний менеджмент в умовах стрімкого розвитку штучного інтелекту, максимальної невизначеності та критичної необхідності у сфері безпеки і оборони» – під таким гаслом пройшли три конференції, які Тарас Лірко, аспірант кафедри управління проєктами Національного університету «Львівська політехніка», Chief Delivery Officer продукто-орієнтованої компанії Linkup Studio, відвідав за останні два місяці.

IT Arena 2023, ексклюзивним партнером якої була компанія Linkup Studio, цьогоріч відбувалась у найкращих локаціях центральної частини Львова. Більше 100 спікерів, більше 3000 учасників, 3 дні конференції та 4 паралельних треки – ось це і є найбільша в Україні та Східній Європі технологічна конференція. Як українські, так і іноземні спікери цієї конференції максимально глибоко занурювались у питання проєктного менеджменту, продуктового орієнтування компаній, кібербезпеки і технологічної протидії російській агресії, швидкої адаптації бізнесу в умовах глобальної рецесії та впливу генеративного ШІ на розвиток і масштабування бізнес-процесів. Особливу увагу приділяли стартап-командам, які могли презентувати свої продукти потенційним користувачам, а також поборотися за краще інноваційне рішення на майданчику.

Kyiv Project Management Day – насичена одноденна конференція, на якій легко знайти однодумців та комунікувати про наболіле. Нова реальність у сучасному проєктному менеджменті, керуванням «стабільними» ентерпрайз-проєктами, чи справді Agile – це срібна куля для проєктів і як його форматувати під власні потреби, управління змінами й типові антипатерни в менеджменті.

IT Meets: Management (гасло: ризики – нове сьогодні) – саме цій темі було присвячено більшість дискусій одноденної події, присвяченої проєктному менеджменту. Дискутували на теми оновлених методів та інструментів управління проєктами, спілкувались про вдосконалення застарілих підходів у питаннях командних зв’язків, про нові виклики та цінності бізнесу.

Це лише маленький відсоток від того, що було на цих подіях. Тонни інформації, цікавих знайомств, знань і деталей, які ще довго потрібно аналізувати й визначати правильні підходи в тому, як же використати це все для проведення наукового дослідження на здобуття рівня доктора філософії на тему «Розвиток ризик-орієнтованого управління бізнес-проєктами» та для імплементації у практичну діяльність своєї компанії, а отже – бути на крок попереду в умовах постійних змін та інновацій.

Кафедра управління проєктами бажає успіхів усім науковцям та здобувачам наукових ступенів, а також активного розвитку, навчання, спілкування з найкращими – аналізуйте, пропонуйте та мисліть критично!