Активність закордонних українців на початку воєнного вторгнення РФ в Україну (частина ІІ)

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Демонстрації на підтримку України в Америці

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» продовжує огляд активності українських громад на початку військового вторгнення рф в Україну.

Активність закордонних українців на початку воєнного вторгнення РФ в Україну (частина І)

Північна та Південна Америка

Надзвичайно багато подій відбулося в Канаді. Зокрема, 26 лютого під парламентом провінції Квебек в однойменному місті відбулася акція солідарності з Україною.

«Милі мої українці, час підніматися! Місто Квебек. Маніфестація. Маємо підтримку друзів квебекців. Вони теж прийдуть, бо багато небайдужих!», – написала організаторка акції Віра Гнатовська.

Водночас голова МЗС Канади Мелан Жолі оголосила про відправлення до України партії захисного спорядження на 25 мільйонів доларів. У Торонті на багатотисячному мітингу можна було зустріти віце-прем’єр-міністра Канади Христю Фріланд та відому письменницю Маргарет Етвуд.

2 березня члени обох палат канадського парламенту висловили підтримку Україні, сформувавши собою тризуб. Акція відбулася навпроти будівлі федерального парламенту в Оттаві. До заходу приєдналися депутати та сенатори від усіх партій та більшості провінцій Канади.

Символічним актом підтримки стало виконання Національного Славня України перед хокейним матчем команд «Вінніпег Джетс» і «Тру норз» (Торонто). Співав чоловічий хор української діаспори «Гуслі». Матч відбувся у місті Вінніпегу провінції Манітоба, де проживає понад 180 тисяч етнічних українців.

У контексті військового забезпечення України, Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо зазначив: «Для допомоги українцям у самозахисті, ми надсилаємо додаткові військові засоби, про які нас просили, зокрема: окуляри нічного бачення, бронежилети, протигази та шоломи».

Відтак до України з Канади прилетів літак, який доставив додаткову летальну зброю для українських військових. Це вже другий літак за лютий, який прилетів зі зброєю на борту для України, та третій, що прилетів з військовою допомогою.

Водночас Міністр оборони Канади Аніта Ананд погодила передачу Україні сотні ручних протитанкових гранатометів «Карл Густав» із арсеналу Збройних сил Канади.

Варто зазначити, у Канаді постійний комітет парламенту Канади із питань імміграції проголосував за скасування віз для біженців з України.


Повний текст з ілюстративним матеріалом читайте на сайті Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою.

Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії

Демонстрації на підтримку України в Америці та Азії