Ад’юнкт Свентокшиської політехніки Ігор Романишин пройшов наукове стажування на кафедрі вищої геодезії та астрономії

Кафедра вищої геодезії та астрономії
Фото новини

Ад’юнкт кафедри геодезії і геоматики, відділу інженерії середовища, геоматики і енергетики Свентокшиської політехніки (Кєльце, Польща), к.т.н., Романишин Ігор пройшов наукове стажуванння  з 20.07.21 р. по 24.07.21 р.  на кафедрі вищої геодезії та астрономії Національного університету «Львівська політехніка».

Під час стажування було прослухано лекцію «Опрацювання супутникових ГНСС вимірів. Проблеми та нові рішення» та прповедено практикуми «Опрацювання супутникових вимірів виконаних на геодинамічному полігоні Дністровської ГАЕС»,  «Опрацювання супутникових вимірів з мережі референтних ГНСС станцій Geoterrace», «Опрацювання супутникових вимірів для моніторингу рівня ґрунтових вод в Україні».

Також відбулася зустріч з дирекцією інституту та викладачами кафедри вищої геодезії та астрономії, де було обговорено можливості подальшої освітньої та наукової співпраці.

Тиждень, проведений у Львівській політехніці, за словами п. Ігора був цікавим, пізнавальним і корисним. Представник Свентокшиської політехніки набув дуже важливого досвіду у застосуванні нових методик і додаткових даних в опрацюванні супутникових ГНСС вимірів.