Абітурієнти з Донбасу і Криму й у 2020 році зможуть вступати за спрощеною процедурою до Львівської політехніки

За матеріалами сайту МОН
група молодих людей

У 2020 році перелік уповноважених закладів вищої освіти, до яких за спрощеною процедурою можуть вступати жителі тимчасово окупованих територій Донбасу та АРК Крим (м. Севастополь), розширено до 91 університету. Із них 77 ЗВО підпорядковані МОН, а 14 – МОЗ, МВС та Мінкульту.

– Важливо, що у 2020 році жителі Криму та Донбасу зможуть вступати в будь-який з цих 91 закладів, де працюватимуть освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна», без складання ЗНО, – зазначила начальник головного управління вищої освіти Міністерства освіти і науки Світлана Кретович.

У переліку підпорядкованих Міністерству освіти і науки закладів вищої освіти, у яких працюватимуть освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна», є й Національний університет «Львівська політехніка».

Спрощені умови вступу для мешканців тимчасово окупованих територій АРК Крим (м. Севастополь), Донецької та Луганської областей, передбачені законодавством, у 2020 році не зазнали змін. Вступники з АР Крим та Севастополя беруть участь у конкурсі в межах квоти № 2, доступної у кожному з цих закладів вищої освіти. А вступники з території проведення ООС вступають у ці заклади, беручи участь у загальному конкурсі, отримавши бали за вступні іспити.