8 травня політехніки мають можливість пройти обстеження в межах акації до Всеукраїнського Дня меланоми

Львівська політехніка
акація до Дня меланоми

8 травня 2019 року з 12:00 до 14:00 в медпункті для студентів і викладачів І навчального корпусу Університету львівські політехніки матимуть можливість пройти обстеження в межах акції до Всеукраїнського Дня меланоми.

Такі обстеження у різних навчальних закладах дерматовенерологи Львівщини проводять уже 9 рік поспіль. Відповідні заходи у всеукраїнському масштабі організовують щорічно з 2009 року згідно з Протоколом приєднання України до Всесвітньої програми «Євромеланома», учасниками якої є понад 20 європейських країн.

Ініціаторами проведення цих акцій в Україні є кафедра дерматології та венерології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Українська асоціація лікарів-дерматовенерологів та косметологів, Інститут дерматокосметології доктора Богомолець, громадська організація «Стоп меланома».

Мета соціальної акції – привернути увагу людей до небезпеки, яку таїть довге перебування на сонці, провести обстеження для раннього виявлення раку шкіри, що має вирішальне значення для збільшення шансів перемогти хворобу.