25 років кафедра фінансів разом з банківськими установами забезпечують високий рівень підготовки фахівців

Кафедра фінансів Львівської політехніки
святкування 25 років кафедри фінансів

Марія Бондарчук, доктор економічних наук, професор, академік Національної Академії наук вищої освіти України і Академії економічних наук, стверджує, що довготривала співпраця кафедри фінансів Львівської політехніки з банківськими установами дає позитивні результати у підготовці кваліфікованих спеціалістів для розвитку банківської системи України.

Впродовж 25 років кафедра фінансів Інституту економіки і менеджменту готує найкваліфікованіших спеціалістів для банківської сфери.

Яким чином студентство у майбутньому досягає високих результатів у своїй професійній діяльності?

  • По-перше, це рівень знань, які дають викладачі кафедри фінансів. Багато з них охоче діляться своїми знаннями на парах із студентами. Це справді цікаво, а тому процес навчання проходить максимально швидко й ефективно.
  • По-друге, це позитивне ставлення до студентів. Викладачі кафедри фінансів Львівської політехніки не перешкоджають прагненням молодих людей реалізовувати свої стратегічні плани, які не пов’язані із навчанням.
  • По-третє, багато конференцій, олімпіад, конкурсів. Студенти кафедри неодноразово ставали переможцями Всеукраїнських студентських олімпіад і Всеукраїнських та міжнародних конкурсів зі спеціальності «Банківська справа».
  • По-четверте, це міжнародні наукові програми. Львівська політехніка володіє широким спектром наукових зв’язків з університетами Польщі, Німеччини, Франції, Латвії, Естонії. Завдяки цій співпраці українські студенти мають змогу водночас здобувати два дипломи, а це просто надзвичайна перевага університету в конкурентній сфері освіти.
  • По-п’яте, це студентське середовище Львівської політехніки. У такому середовищі виховують лідерів.

Як викладачі забезпечують інтеграцію навчальних програм з вимогами формування спеціалістів для банківської сфери?

  • Здійснюють підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації працівників банківських установ.
  • Опубліковують навчальні посібники, наукові праці (так, вперше в Україні англійською мовою опубліковано навчальний посібник Banking System. Bondarchuk Mariia, Alieksieiev Ihor, Kloba Lev.).
  • Запрошують провідних спеціалістів комерційних банків та НБУ для участі у науково-практичних конференціях, методичних семінарах, круглих столах.
  • Спільно з провідними спеціалістами банку забезпечують навчальний процес (проведення лекцій, керівництво практикою та робота у комісіях з атестації здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів та інше.
  • Разом з представниками комерційних банків аналізують становлення випускників – як молодих спеціалістів, надають методичну допомогу.
  • Викладачі постійно проходять підвищення кваліфікації і стажування у Національному банку України, комерційних банках тощо.

Як фахівці банківської системи сприяють розвитку банківництва на кафедрі фінансів?

  • За необхідності проводять презентації, лекції, сприяють та беруть участь у проведенні науково-практичних семінарів, конференцій, круглих столів з актуальних проблем для науково-педагогічних працівників, студентів Університету.
  • Аналізують якість підготовки спеціалістів і надсилають свої пропозиції щодо покращення підготовки фахівців.
  • У разі необхідності здійснюють відбір студентів для подальшого працевлаштування.
  • Здійснюють інформування (безпосередньо в навчальному закладі) та розповсюдження інформаційних матеріалів щодо наявності вакансій та багато іншого.

Отже, ґрунтовні знання науково-педагогічних працівників кафедри фінансів і практичний досвід спеціалістів банківської системи забезпечують високий рівень підготовки фахівців та стабільність банківської системи загалом.

Альянс кафедри фінансів та інститутів банківської системи дає змогу об’єднати ресурси банку та закладів вищої освіти задля реалізації суспільно значущих проєктів у масштабах всієї країни чи окремих територій.

святкування 25 років кафедри фінансів святкування 25 років кафедри фінансів святкування 25 років кафедри фінансів святкування 25 років кафедри фінансів