18-й Загальнонаціональний пленер для студентів-архітекторів у Хелмно завершився виставкою художніх робіт

Кафедра дизайну та основ архітектури Львівської політехніки
Фото з пленеру

Завершився 18-й Загальнонаціональний виїзний пленер для студентів-архітекторів, що тривав у місті Хелмно (Польща) впродовж 8–18 липня 2024 року.

17 липня відбулась традиційна заключна виставка художніх робіт, що були виконані під час пленеру. Роботи експонували біля Грудзьондзкої брами у Хелмно, яка є важливою історичною та архітектурною пам’яткою, що була частиною середньовічних міських укріплень, побудованих у XIV столітті.

Виставку робіт студенти готували самостійно, відбираючи для неї найцікавіші роботи, що були виконані впродовж пленеру.

Інститут архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка» представляли доцентка кафедри дизайну та основ архітектури Ореста Ремешило-Рибчинська і студентки:

  • Анна Новохацька, Дарія Дмитрійчук, Юлія Заремба (спеціальність 022 «Дизайн»);
  • Євгенія Буджерак (спеціальність 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація»);
  • Богдана Стояновська, Марія Заворотюк (спеціальність 191 «Архітектура та містобудування»).

Окрім представників Львівської політехніки, участь у заході брали також студенти з восьми польських університетів. Програма включала виїзні екскурсії до міст Мальборка, Гданська, Сопота, Торуня.

В межах пленеру доцентка кафедри ДОА Ореста Ремешило-Рибчинська прочитала дві відкриті лекції на теми «Архітектура Львова» (11 липня) та «Архітектура магнатських резиденцій 17–18 ст. в Україні» (15 липня).

Художній пленер у Хелмно є унікальним заходом для студентів-архітекторів та дизайнерів. Їхні роботи часто виставляють у Польщі та за кордоном, а також публікують у каталогах та альбомах. Основна мета таких пленерів – популяризація пам’яток архітектури, а також поширення ідеї проведення художніх майстерень просто неба.

Інформацію про пленер оприлюднювали на новинних ресурсах міста Хелмно.

Афіша заходу Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру Фото з пленеру