«Львівська система дослідників» у дії: 12 науковців з Університету одержуватимуть стипендії від міста

За матеріалами сайту Львівської міської ради
Львівська система дослідників

Львівська міська рада дала старт новій програмі, спрямованій на розвиток науково-технічного потенціалу міста. «Львівська система дослідників» створена у межах розширення програми «Львів науковий» і передбачає незалежну оцінку професійної діяльності дослідників міста за принципом «research excellence», об’єднання як молодих перспективних, так і успішних досвідчених дослідників, надання таким дослідникам стипендії відносно їхнього професійного рівня і перспектив, а також залучення цих дослідників до стратегічного розвитку міста. З бюджету Львова на реалізацію цієї програми цього року передбачено 6 мільйонів гривень.

На участь в Програмі було подано 176 заявок від науковців із 26 установ. Переможцями стали 62 найуспішніших та найталановитіших дослідників міста Львова у різних сферах. Щомісяця впродовж року вони отримуватимуть стипендії – 6 та 10 тисяч гривень відповідно до рейтингу.

Найбільше переможців представляють Національний університет «Львівська політехніка» (12 осіб), Львівський національний університет імені Івана Франка (12) та Інститут фізики конденсованих систем НАН України (9).

Члени Львівської системи дослідників 2019