НТБ Львівської політехніки
«День з бібліотекою»

26 вересня 2018 року в Науково-технічній бібліотеці Національного університету «Львівська політехніка» панував радісний, позитивний, кольорово насичений настрій.

Розпочався «День з бібліотекою» з відкриття виставки робіт у стилі петриківського розпису «Краса у відтінках». Автор – доцент кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Львівської політехніки Світлана Лісіна, яка поділилася досвідом, як вона відкрила в собі бажання малювати і як розпочався її творчий шлях. Подруга пані Світлани і мисткиня, яка професійно займається малярством в стилі петриківського розпису, Елла Золотаренко дуже натхненно й цікаво розповіла про особливості цього стилю малювання, звідки походить і яку має символіку. А потім всі охочі мали нагоду, під пильним оком художниці, спробувати на практиці передати свої відчуття через малювання власне цим стилем.

Після малювання присутні мали можливість побувати на презентації «Бібліотеки Японії очима користувача», яку представив Ігор Зорій – керівник Українсько-Японського центру при Бібліотеці. Було багато різної цікавої інформації, зокрема розповідь про книжковий готель-капсулу. Стіни, стеля, полички – усюди можна знайти книжки різними мовами. Замість просторого номера – невеличкі капсули, вбудовані в книжкову шафу. У кожній такій капсулі – матрац, подушка, ковдра, лампа для читання – і книги, книги навколо…

Ще одна цікавинка, яка привернула увагу учасників заходу, – мандрівні бібліотеки. «Книгобуси» та «книгомобілі», оснащені книгами, мандрують містечками та селами, які віддалені від районних та обласних центрів. Такого роду мандрівні бібліотеки – чи не єдиний спосіб для мешканців отримувати й читати книги.

«День з бібліотекою» «День з бібліотекою» «День з бібліотекою» «День з бібліотекою» «День з бібліотекою» «День з бібліотекою» «День з бібліотекою»