Кафедра ЗМД Львівської політехніки
засідання Парламентського комітету Асоціації між Україною та ЄС

17 вересня 2018 року у Львові відбулось Восьме засідання Парламентського комітету Асоціації між Україною та ЄС під співголовуванням народного депутата М. Княжицького та євродепутата Д. Росаті. Участь у заході взяли народні депутати України, депутати Європейського Парламенту, представники Кабінету Міністрів України, органів виконавчої влади на місцях, органів місцевого самоврядування та різних структур ЄС, науковці, підприємці, представники громадських організацій тощо.

Запрошення взяти участь у засіданні отримали й науковці, які під керівництвом народного депутата України Оксани Юринець працювали над внесенням змін до законодавства щодо транскордонного співробітництва, зокрема завідувач кафедри зовнішньоекономічної та митної діяльності Львівської політехніки професор Ольга Мельник.

Під час зустрічі обговорювали актуальні проблеми взаємовідносин України та ЄС. Окрему увагу фахівців було звернено на пріоритетні напрями транскордонного співробітництва, оновлення Дорожньої карти законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію, а також на проблеми розвитку українських міст. У цьому контексті свої міркування висловили, зокрема, перший заступник голови Верховної Ради України І. Геращенко, голова Представництва ЄС в Україні Х. Мінгареллі, голова Львівської обласної державної адміністрації О. Синютка, голова Львівської обласної ради О. Ганущин, заступник голови Комітету з питань європейської інтеграції М. Іонова, народний депутат України О. Юринець, депутат Європарламенту Р. Хармс та інші.

За результатами Восьмого засідання Парламентського комітету Асоціації між Україною та ЄС ухвалено Заключну заяву та рекомендації.

засідання Парламентського комітету Асоціації між Україною та ЄС засідання Парламентського комітету Асоціації між Україною та ЄС засідання Парламентського комітету Асоціації між Україною та ЄС засідання Парламентського комітету Асоціації між Україною та ЄС