Прес-служба Львівської політехніки
ТОВ «Карпатнафтохім»

Днями з ініціативи відділу працевлаштування та зв’язків з виробництвом Львівської політехніки Університет відвідала радник голови наглядової ради ТОВ «Карпатнафтохім» Світлана Есауленко. Вона провела зацікавлену й конструктивну розмову з директорами низки навчально-наукових інститутів: енергетики та систем керування – Андрієм Лозинським, хімії та хімічних технологій – Володимиром Скороходою, інженерної механіки та транспорту – Олексієм Ланцем.

Предметом обговорення було розширення співпраці в рамках укладеної угоди щодо підготовки та працевлаштування випускників Університету на цьому підприємстві, проходження практики та стажування студентів, вступу до Львівської політехніки випускників Калузького політехнічного коледжу, а також підготовки та перепідготовки фахівців «Карпатнафтохіму» на базі Львівської політехніки тощо. У ході розмови досягнуто конкретних домовленостей щодо реалізації цих завдань.

Як розповіла Світлана Есауленко, ТОВ «Карпатнафтохім» створене у жовтні 2004 року в місті Калуші Івано-Франківської області. Єдиним учасником товариства є компанія Karpaty Chemical B.V. (Нідерланди). Це – високорозвинений господарський комплекс із виробництва нафтохімічної та хімічної продукції. Він – єдиний в Україні продуцент етилену, пропілену, бензолу, фракції С9, поліетилену, а також каустичної соди і суспензійного полівінілхлориду.

Розгалужена мережа автомобільних доріг і залізничних колій, невелика відстань до кордонів з Польщею, Румунією, Угорщиною та Словаччиною, а також наявність етиленопроводу між Калушем і Тисайським хімічним комбінатом в Угорщині створюють вигідні передумови для інтеграції підприємства в європейську виробничу і торговельну сферу.

Рік тому після п’ятирічного простою ТОВ «Карпатнафтохім» знову запрацювало. Цього вдалося досягти завдяки розв’язанню низки важливих питань на урядовому рівні щодо відновлення виробництва нафтохімічного комплексу. Нині тут працюють висококваліфіковані інженери і технологи, зокрема й випускники Львівської політехніки, які спроможні розв’язувати найскладніші завдання. Як наголосила Світлана Есауленко, колектив із кожним місяцем нарощує обсяги випуску продукції. Сьогодні основні виробничі установки працюють практично на максимально можливих навантаженнях, а продукція ТОВ «Карпатнафтохім» користується попитом не лише на ринках України, а й Європейського Союзу та Азії.
 

Світлини: Ірина Мартин, газета «Аудиторія»

ТОВ «Карпатнафтохім» ТОВ «Карпатнафтохім» Світлана Есауленко в Політехніці Світлана Есауленко в Політехніці Світлана Есауленко в Політехніці