Львівський ІТ Кластер
переможці «Інноваційної весни»

Стартапи студентів навчальних програм Львівського ІТ Кластеру – знову найкращі. Минулого тижня у місті пройшов стартап-конкурс у рамках форуму «Інноваційна весна 2018», переможцями якого стали стартапи студентів програми «Інтернет речей» у Львівській політехніці.

Форум «Інноваційна весна 2018» організовує Львівська політехніка спільно з Львівською міською радою і Tech StartUp School. Під час події майже три десятки стартапів презентували свої ідеї перед потенційними інвесторами й мали унікальні нагоду отримати відгуки та коментарі від професійного журі, поборотись за круті подарунки.

Переможцем стартап-пітчингу став проект One Shop, маркетплейс для локальних виробників хендмейд-товарів та брендів. За словами розробників проекту, One Shop мав би спростити життя для тих, хто виробляє чи, навпаки, шукає креативні вироби онлайн та замовляє їх, а також полегшити процес замовлення і доставки таких товарів.

Автори проекту, студенти програми «Інтернет речей» у Львівській політехніці, отримали 25 тисяч гривень винагороди від Львівської міської ради та 3 тисяч гривень від спонсорів, а також сертифікати на навчання у LITS та MakerSpaceLviv.

Друге місце також посіли студенти програми ІоТ із проектом R-chain – платформи на основі блочейну для надійної та швидкої перевірки речей на автентичність. «Ми пропонуємо виробникам реєструвати речі у blockchain, а користувачам – перевіряти речі на оригінальність, просканувавши QR-код або NFC-чіп», – розповідають розробники. Над своїм проектом студенти працювали 2,5 місяці й отримали подарунки від присутніх компаній та сертифікати для навчання в LITS.

Стартапи студентів, які часто стають переможцями стартап-конкурсів, та активна участь студентів у таких подіях – особливість навчання на інноваційних програмах Кластеру, де студентів мотивують працювати над власними проектами, генерувати ідеї, працювати в командах та вміти презентувати свої проекти публічно.

Нагадаємо, на рахунку Кластеру – 9 програм у львівських університетах, 4 з яких стартують з вересня цього року. Навчання на 5 з них відбуватиметься у Львівській політехніці.