За матеріалами сайту «Твоє місто»
проєкт облаштування площі у Львові

У Львові планують облаштувати громадський простір поблизу Міського палацу культури імені Гната Хоткевича, який передбачатиме пішохідні зони, технічний заїзд, відпочинкові зони та шумоізоляцію від залізниці.

– Щоб вийти на громадські обговорення, ми розробили дві візуалізації: одну нам створив студент, який робив її в межах дипломної роботи, та від ГО «Urbanideas». Ми хочемо лишити площу перед палацом пішохідною і додати туди місця для відпочинку людей. Навпроти нас є велика квадратна територія, де мала б з’явитися відпочинкова зона з лавками, сидіннями та деревами, – розповіла директор Палацу культури імені Гната Хоткевича Оксана Гуз.

У проекті студента Національного університету «Львівська політехніка» Павла Білика передбачено облаштування паркомісць та зелених зон. Крім цього, зі сторони залізничних колій пропонують встановити антишумову стіну та місця для відпочинку із підвищеннями.

Ескізні проекти винесуть на громадські обговорення із залученням мешканців прилеглих вулиць, працівників та відвідувачів Палацу культури. Після погодження мерія зможе замовити проектно-кошторисну документацію.