МІОК Львівської політехніки
проект МІОК та UCRDC «Пізнаємо правду разом»

12 лютого 2018 року стартував проект Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки «Пізнаємо правду разом» на підтримку діяльності Українсько-канадського дослідчо-документаційного центру (UCRDC) за участю студентів кафедри прикладної лінгвістики Університету під керівництвом Людмили Бордюк, кандидата філологічних наук, доцента.

Метою проекту є поширення знань про діяльність UCRDC у молодіжних середовищах України через популяризацію проектів Центру, зокрема здійснення перекладів та розповсюдження інформаційних матеріалів з таких питань:

  1. Голландські офіцери, врятовані УПА
  2. Голокост та участь українців у порятунку євреїв
  3. Українці в збройних силах Канади
  4. Голодомор в Україні 1932–33 років очима нащадків

Проект сприятиме не лише удосконаленню перекладацької майстерності студентів Львівської політехніки, але й розвитку їхньої міжкультурної компетенції, поглибленню обізнаності молоді в історичних подіях України та кращому розумінню подій сучасності.

Українсько-канадський дослідчо-документаційний центр є громадською інституцією, яка збирає, каталогізує і зберігає матеріали, що документують історію, культуру та внесок українців для світу. UCRDC випускає документальні фільми, готує навчальні матеріали та спонсорує лекції, конференції і виставки з різних тем, що стосуються українських питань. UCRDC є неприбутковою організацією, яка шукає підтримку громади за допомогою збору коштів на свою діяльність. Центр функціонує як ресурсний, що документує усну історію в оцифрованих аудіо- та відеоформатах; текстові та фотографічні записи. Більшість із цих колекцій були каталогізовані.

проект МІОК та UCRDC «Пізнаємо правду разом» проект МІОК та UCRDC «Пізнаємо правду разом» проект МІОК та UCRDC «Пізнаємо правду разом»