Rector's greetings on the occasion of the International Student's Day

Rector of Lviv Polytechnic National University
студенти

Шановні студенти Львівської політехніки! Щиро, по-батьківськи вітаю вас зі святом – Міжнародним днем студента!

Українські студенти – наша юна інтелектуальна еліта – посідають особливе місце у творенні нашої держави. І це невипадково, коли пригадати їхній нестримний і безкомпромісний порив під час «Революції на граніті», що значною мірою спричинив падіння старого тоталітарного режиму й проголошення незалежності України.

Вони були найактивнішими учасниками двох наступних соціальних здвигів – Помаранчевої революції та Революції гідності. А нині наша молодь разом із людьми старшого покоління захищає нашу незалежність і територіальну цілісність у воєнному протистоянні із сепаратистами та російським агресором.

Студентам завжди притаманні такі важливі й значимі риси як патріотизм, волелюбність, свіжий нетривіальний погляд на навколишній світ, новизна й незаангажованість думки, соціальна активність, оптимізм та палке бажання долучитися до розбудови своєї держави. Тому ви – наша світла надія на майбутнє, потужна рушійна сила, що невдовзі обіруч візьметься за розбудову та реформування країни, яка обрала європейський вектор розвитку.

Нині у нашій Альма-матер Львівській політехніці – найдавнішій вищій академічній технічній школі Східної Європи й України, яка рік тому відзначила своє 200-ліття, – навчаються понад 35 тисяч студентів. Це свідчить про її високий престиж серед молоді. Гордіться своєю причетністю до когорти попередніх поколінь львівських політехніків та своїми добрими справами примножуйте славу рідного університету!

Зичу вам невичерпного творчого натхнення, наполегливості й успіхів у навчанні та освоєнні обраних професій! Нехай у цей день ваші молоді серця наповняться святковим настроєм, оптимізмом і радістю!
 

Ректор Національного університету
«Львівська політехніка»
Юрій Бобало