Lviv Polytechnic National University has Got the Greatest Number of Additional State Order

За матеріалами сайту МОН
фасад головного корпусу Політехніки
According to an innovation at this year the University gets almost five hundreds of additional state order for enrolments .

За попередніми даними визначено ТОП-20 вишів, що отримали найбільшу кількість додаткових місць держзамовлення завдяки цьогорічному нововведенню  «місце йде за абітурієнтом». Більше половини рекордсменів – регіональні виші.

Відкриває двадцятку Львівська політехніка – порівняно з минулим роком вона отримала 498 додаткових місць, друга позиція за КНУ ім Т.Шевченка – 393 додаткових місця, на третій сходинці КНЕУ ім Вадима Гетьмана –  додалося 253 місця.

Додаткові місця отримали не лише київські, а й регіональні виші -   11 з 20 ВНЗ у ТОПі. Окрім Львівської політехніки, до першої десятки увійшли такі регіональні виші як ХНУ ім В.Н.Каразіна – 231 додаткове місце, ЛНУ ім І.Франка – 210 додаткових місць, Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка - 174 додаткових місця, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича – 169   додаткових місць.

«Це попередні результати. Вони демонструють, що місця зосередились в сильніших університетах, а побоювання, що все держзамовлення сконцентруються тільки в Києві, були явно перебільшені. Зокрема, ми бачимо, що в ТОП-20 вишів за збільшенням місць держзамовлення,  більше половини – це не київські виші. І основне, практика показала, що ця система піднімає прохідний бал і кращі абітурієнти отримують можливість навчатися в університетах», - зазначила Перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун під час брифінгу на тему: «Вступна кампанія-2016: результати і висновки».

Нагадуємо, що в цьому році 184тис 778 абітурієнтів рекомендовані  до зарахування на місця державного замовлення на всі освітньо-кваліфікаційні рівні.