Тижневик «Аудиторія»
аудиторія

Заснована більш як 200 років тому Львівська політехніка невпинно плекає вітчизняну технічну еліту, розвиває і примножує багаті наукові та освітянські традиції, посідаючи гідне місце серед найавторитетніших закладів вищої освіти нашої держави. Це – найстаріша у Східній Європі та Україні вища академічна технічна школа.

Львівська політехніка завжди себе ідентифікувала як повноцінний європейський університет. Тут працювали світочі європейської та світової науки, видатні вчені-фундатори відомих у світі наукових шкіл і напрямів. Викарбуваний на фронтоні головного корпусу Львівської політехніки напис «LITTERIS ET ARTIBUS» – «Науками і Мистецтвом» – залишається актуальним, як і тоді. Адже саме завдяки цим фундаментальним поняттям рухається весь цивілізаційний прогрес людства.

Упродовж десятків років у Львівській політехніці плідно працюють Інститут архітектури, який одним з перших в Україні почав готувати фахівців з архітектури, а потім і дизайну та реставрації творів мистецтва, а також єдиний в Україні Інститут геодезії.

В останні кілька років в Університеті сформовано нові навчально-наукові підрозділи – Інститут права та психології та Інститут сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола.

У Львівській політехніці нині готують фахівців не тільки інженерних професій, а й фахівців гуманітарної сфери. Зокрема, Інститут соціальних та гуманітарних наук готує соціологів та соціальних працівників.

Фахівців-економістів, спеціалістів з маркетингу, менеджменту, міжнародної економіки, обліку й аудиту, фінансів і кредиту готує один із найбільших у Політехніці Інститут економіки та менеджменту.

Національний університет «Львівська політехніка» за різноманітними міжнародними освітніми рейтингами постійно входить до чільної п’ятірки найкращих українських закладів вищої освіти.

Докладніше про Правила прийому на навчання до Львівської політехніки у 2018 році та навчально-наукові інститути – в електронній версії спеціального випуску тижневика «Аудиторія» (червень 2018).