За матеріалами Інтернет-видання «7dniv.info»
фасад головного корпусу Політехніки

Вибір університету – важливе рішення, яке повинен прийняти кожен абітурієнт. Зараз дипломи українських вищих навчальних закладів цінують у всьому світі, але де можна отримати дійсно якісну освіту? Інформаційно-аналітичне Інтернет-видання «7dniv.info» склало рейтинг із п’яти кращих університетів України.

  1. Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»
    Цей виш стоїть на першому місці в більшості рейтингів. Київський політехнічний інститут вже багато років зберігає чільні позиції в списку кращих навчальних закладів країни. Він має 19 факультетів, понад десяток інститутів і власні наукові центри.
     
  2. Київський національний університет імені Тараса Шевченка
    Один із найстаріших навчальних закладів країни з року в рік підтверджує звання національного центру науки і культури. Неодноразово ставав кращим українським університетом, обходячи з невеликим відривом Політехнічний інститут. Зараз має сім інститутів і чотирнадцять факультетів, ліцей, астрономічні обсерваторії, ботанічний сад і заповідник.
     
  3. Харківський національний університет імені Василя Каразіна
    Другий за віком освітній центр України та один із найдавніших вищих навчальних закладів Східної Європи. Серед випускників університету – десятки відомих вчених і навіть два нобелівські лауреати. Зараз там навчається 16 тисяч студентів на двадцяти факультетах і 115 спеціальностях.
     
  4. Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»
    Виш займає величезну територію і складається з двадцяти корпусів, багато з яких були побудовані ще в XIX столітті і становлять культурну та історичну цінність. Має п’ять інститутів і 21 факультет.
     
  5. Національний університет «Львівська політехніка»
    Найстаріший технічний університет України, заснований у 1816 році. Має шістнадцять інститутів і більше сорока напрямів навчання майбутніх фахівців, бакалаврів і магістрів. У викладацькому складі – велика кількість докторів наук і дипломованих кандидатів. Зараз в університеті навчається понад тридцять тисяч студентів. Серед випускників – багато відомих особистостей, вчених, спортсменів, діячів культури. Для студентів на території університету розташовано 15 гуртожитків, кілька спортивних комплексів, лабораторії, обсерваторії і технологічний парк.

Після переходу на Болонську систему освіти українські виші піднялися і в міжнародних рейтингах. Щороку сотні абітурієнтів з інших країн приїжджають в Україну, щоб вступити в один з відомих вищих навчальних закладів, а українці пробують свої сили у великих міжнародних компаніях, поєднуючи роботу з подорожами по Європі. Випускники названих університетів є затребуваними фахівцями, багато хто з них стали відомими особистостями в різних областях науки, мистецтва і бізнесу.