За матеріалами Урядового порталу
Роман Филипів

Освітньо-промисловий хаб планують створити на Львівщині в межах реалізації проекту з підтримки вищої та професійно-технічної освіти і забезпечення економіки області робітничими кадрами. Проект Науково-дослідного центру соціальної й демографічної політики та управління «Демос» при Інституті адміністрування та післядипломної освіти Національного університету «Львівська політехніка» став переможцем першого конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які реалізовуватимуть за рахунок коштів секторальної бюджетної підтримки ЄС.

– Ми вже ведемо відповідну підготовчу роботу, зокрема створена робоча група з числа представників департаменту економічної політики, фахівців Національного університету «Львівська політехніка», і цей освітньо-промисловий хаб мав би скеровувати свою роботу передусім на відповідні аналітичні дослідження, по-друге – на інформаційне забезпечення, розвиток інновацій та бізнес-планувань. У планах також створення відповідного веб-порталу, – розповів директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів.

Окрім хабу, в межах проекту створять чотири галузеві кластери у сфері машинобудування, легкої промисловості, будівельної індустрії та деревообробки. Кластери стануть своєрідною платформою між закладами освіти і підприємцями.