За матеріалами ЗІК
Павло Наконечний

19-річний львів’ян, студент Інституту економіки і менеджменту Національного університету «Львівська політехніка» Павло Наконечний побив світовий рекорд серед юнаків, піднявши 355,5 кг станової тяги. Хлопець запевняє, що це лише початок, адже налаштований підкорити усі вершини.

До цієї миті та світового рекорду Павло йшов чотири роки.

– У 14 років я був досить повним. Пам’ятаю, що у 9-му класі ровесники мали вже досить хорошу форму, а я взагалі ніяку, – розповідає Павло Наконечний.

Тоді хлопець пішов у спортзал. А бажання мати гарну статуру переросло у спосіб життя. П’ять разів на тиждень він займається силовими вправами, їсть 7 разів на день і спить щонайменше 8 годин. І при цьому встигає вчитися у Львівській політехніці.

Зараз у кремезного хлопця ціла колекція медалей. З останнього юніорського чемпіонату світу, який два тижні тому відбувся у Білорусі, привіз чотири нагороди, три з них – золоті. А ще там встановив світовий рекорд, випередивши суперника з Великобританії.

– Я був готовий на більше, ніж 355,5 кілограмів. Ми йшли із суперником нога в ногу. Не хотіли ризикувати. Хоч вже потім тренери мені сказали, що після другого підходу я його випередив, – каже Павло Наконечний.

– Я думаю, що у світі дуже мало людей, які за 2 роки цілеспрямованих тренувань можуть прогресувати так сильно. Вважаю Павла феноменом. Оскільки його досягнення поясненню важко піддається, – говорить тренер, старший викладач кафедри фізичного виховання Львівської політехніки Володимир Оліярник.

Тепер хлопець готується до Чемпіонату України, який відбудеться вже у вересні.