Кафедра екологічної безпеки та природоохоронної діяльності
Скріншот з онлайн-конференції

26–27 квітня на кафедрі екологічної безпеки та природоохоронної діяльності Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Чорнобильська катастрофа: міждисциплінарні дослідження», присвячена 35-м роковинам Чорнобильської катастрофи.

В роботі конференції, окрім викладачів та студентів Інституту, взяли участь також народна депутатка фракції «Голос», голова підкомітету з питань змін клімату та охорони атмосферного повітря Верховної ради України Леся Василенко, директор департаменту з питань поводження з відходами Львівської міської ради Роман Олійник, директор Регіонального ландшафтного парку «Знесіння» Уляна Тарас.

З вітальним словом звернулась завідувач кафедри садово-паркового господарства та екології Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Юлія Гаврилюк.

На конференції обговорювали питання:

  • використання атомної енергетики в світі;
  • туризму та сфери обслуговування в таких зонах;
  • техногенної безпеки;

та багато інших.

До участі в роботі конференції були також залучені науковці з інших країн, зокрема Польщі, Білорусії та США. Інформаційними партнерами заходу стали «Чисте місто. Екологічна ініціатива», громадські організації «Екологічний клуб «ПОЛе» та «Діємо разом».

За результатами конференції заплановано видання збірника матеріалів. Приємно, що серед отриманих матеріалів чимало надійшло від науковців львівських та київських закладів вищої освіти.

Роковини катастрофи – це привід вкотре нагадати про трагедію, внаслідок якої постраждали сотні тисяч людей, десятки тисяч родин назавжди переселилися з домівок, а територія площею у три Києва стала Зоною відчуження... Небезпечні відходи, що утворилися внаслідок катастрофи, – проблема, яку й сьогодні потрібно розв’язувати.

Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції