Студенти-біотехнологи Університету відвідали виробництво міжнародної групи компаній T.B. Fruit

Кафедра фізичної, аналітичної та загальної хімії
Фото з відвідин T.B. Fruit

Підготовка висококваліфікованих спеціалістів неможлива без набуття ними практичних навичок. Саме тому 9 вересня 2022 року студенти груп БТ-21 та БТ-22 разом з доценткою кафедри фізичної, аналітичної та загальної хімії Русланою Гумінілович та викладачами кафедри ТБСФБ Роксоланою Конечною, Семеном Хом’яком і Наталією Монькою відвідали виробництво міжнародної групи компаній T.B. Fruit у місті Городку.

До складу групи входять 7 заводів із переробки фруктів та овочів (Україна, Польща, Молдова), а також транспортно-логістичний та інжиніринговий бізнеси. Сьогодні T.B. Fruit – лідер українського ринку і провідний за потужністю виробник концентрованих соків у Європі, а також єдиний виробник пектину в Східній Європі.

Студенти побували в лабораторії, де здійснюють перевірку показників якості соків Galicia, які позиціонують себе як перші українські соки прямого віджиму, що виготовлені без додавання води й цукру, без консервантів, барвників та ароматизаторів. Працівники департаменту контролю якості розповіли про контроль за дотриманням відповідності встановленим нормам і показникам процесів на всіх етапах виробництва – від вхідного контролю сировини та матеріалів до відвантаження готової продукції.

Студенти принесли з собою фрукти (яблука, груші, манго, виноград, персики, нектарини, аличу, лохину тощо) для проведення аналізів, а лаборанти, поділивши політехніків на окремі підгрупи по 2–3 особи, продемонстрували, як здійснюють лабораторні аналізи. Після цього студенти отримали можливість попрацювати самостійно: підготувати лабораторний посуд, провести пробопідготовку, відважити на аналітичних вагах чи відібрати аліквотну частину проби соку, розбавити концентровані розчини до заданої концентрації, а також рефрактометрично визначити вміст сухих речовин (цукру) в соках і їхню кислотність методом потенціометричного титрування.

Після завершення роботи в лабораторії політехніки відвідали головний корпус, де переглянули презентацію про виробництво й обговорили можливості подальшої співпраці.

Фото з відвідин T.B. Fruit Фото з відвідин T.B. Fruit Фото з відвідин T.B. Fruit Фото з відвідин T.B. Fruit Фото з відвідин T.B. Fruit Фото з відвідин T.B. Fruit Фото з відвідин T.B. Fruit Фото з відвідин T.B. Fruit Фото з відвідин T.B. Fruit Фото з відвідин T.B. Fruit