Викладачі катедри УМ пройшли наукове стажування в Інституті слов’янської філології Вроцлавського університету

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото зі стажування в Польщі

Викладачі катедри української мови Львівської політехніки Оксана Литвин та Ірина Ментинська 6–10 листопада 2023 року відвідали відділ україністики Інституту слов’янської філології Вроцлавського університету з метою обмінятися науковим досвідом роботи в закладах вищої освіти Республіки Польщі та України в сучасних реаліях та виявити можливості інтеграції науково-дослідної роботи в навчальний процес.

Відбулися плідні й цікаві зустрічі із завідувачем катедри україністики Пшемиславом Юзвікевичем та викладачами катедри україністики Наталією Чаурою, Ядвіґою Краєвською, Юлією Рисіч-Шафранєц. У доброзичливій атмосфері обговорили тематику наукових досліджень польських колег, перейняли досвід застосування сучасних технологій у наукових дослідженнях. Результатом наукового стажування стане спільна участь у ІІ Міжнародній науковій конференції катедри україністики «Ukrainistyka Wrocławska: lingua, litterae, sermo», що відбудеться 16–17 листопада 2023 року.

Учасниці стажування висловлюють щиру вдячність і шанування завідувачеві катедри україністики Пшемиславу Юзвікевичу, керівнику відділу міжнародної співпраці Урсулі Броді та старшому спеціалістові відділу міжнародної співпраці Агаті Новак за тепле прийняття та сердечну турботу.

Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі