Відомий інтелектуал Віталій Портников прочитав лекцію в Університеті

Кафедра журналістики та засобів масової комунікації
Фото з лекції

Заключним акордом навчання для студентів-журналістів стала зустріч з провідним українським журналістом, аналітиком, публіцистом та політичним і міжнародним оглядачем «Радіо Свободи», членом Українського Пен-клубу Віталієм Портниковим. Подію організувала кафедра журналістики та засобів масової комунікації Інституту права, психології та інноваційної освіти.

Непересічного гостя та без перебільшення легендарну постать інтелектуальної світоглядної журналістики Віталія Портникова представив журналіст телеканалу «Еспресо» та викладач кафедри ЖЗМК Антін Борковський, а завідувачка цієї кафедри Зоряна Галаджун у вступному слові наголосила на актуальності таких живих зустрічей для майбутніх журналістів.

Відомий оглядач представив аналіз спектру усіх подій, що відбуваються в Україні та їх значення у глобальному контексті. Віталій Портников закцентував увагу на фундаментальних змінах, які переживає сучасна цивілізація у зв’язку з війною у центрі Європі та застосуванням штучного інтелекту. Що стосується українського політичного дискурсу, то інтелектуал звернув увагу на дві важливі проблеми: відсутність політичного процесу в державі та на помилці політиків, які готуються до чергових виборів.

У цілому лекція Віталія Портникова була насичена не тільки оглядом та аналізом поточних українських та міжнародних подій, а й прогнозами, фактологічно обґрунтованими.

Наприкінці зустрічі учасники зустрічі, зокрема і студенти-журналісти засипали гостя Університету питаннями та мали змогу зробити фото на пам’ять.

Фото з лекції Фото з лекції