Відбувся ІІ тур Олімпіади «Майбутнє з Політехнікою» у секції «Українська мова»

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото з олімпіади

Уже кілька років поспіль Національний університет «Львівська політехніка» проводить олімпіаду «Майбутнє з Політехнікою» для учнів 10–11 класів. Тестові завдання різного рівня складности, які дають змогу перевірити знання учнів-випускників з української мови, уклали викладачі катедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки. 20 січня 2024 року пройшов І тур (заочний) олімпіади з української мови, у якому взяли участь 174 учасники.

23 березня відбувся ІІ тур (очний) олімпіади з української мови, у якому взяли участь 15 учнів, які показали найкращі результати у І турі. Школярі зі Львова, Дрогобича, Городка протягом години виконували тестові завдання в комп’ютерних авдиторіях студентської бібліотеки Університету. За результатами тестування перше місце посіли учасники, які набрали по 92 бали зі 100 можливих:

  • Стефанів Олена
  • Німилович Софія
  • Партем Яна

Друге місце із результатом 80 балів здобув Перхун Максим.

На третьому місці учасники, які набрали по 78 балів:

  • Мельник Ксенія
  • Сорочак Анастасія
  • Бухтіярова Анна

Доцент катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» Оксана Литвин та викладач катедри Мирослава Попадинець нагородили переможців грамотами, а всіх учасників – дипломами за участь у другому турі олімпіади «Майбутнє з Політехнікою» (секція «Українська мова»).

Нагородження відбулось в Інституті гуманітарних і соціальних наук на катедрі соціальних комунікацій та інформаційної діяльности, де завідувач катедри, к.т.н., доцент Олександр Марковець, цікаво розказав про Львівську політехніку та спеціальності, які можна здобути в нашому виші, доступно проінформував учнів про навчальні програми, за якими навчаються студенти ІГСН, про можливості працевлаштування наших випускників.

Після розмови викладачі провели екскурсію Університетом.

Фото з олімпіади Фото з олімпіади Фото з олімпіади Фото з олімпіади Фото з олімпіади Фото з олімпіади Фото з олімпіади Фото з олімпіади Фото з олімпіади Фото з олімпіади Фото з олімпіади Фото з олімпіади Фото з олімпіади Фото з олімпіади