У Свято-Преображенському монастирі відбулися Великопостові реколекції для працівників Університету

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
групове фото

Із 9 до 11 березня 2018 року академічний капелан, священик Української греко-католицької церкви отець Тарас Жеплинський (що є також доцентом кафедри хімічної технології силікатів Інституту хімії та хімічних технологій) проводив Великопостові реколекції для працівників Львівської політехніки. Тема – «Бути собою» – пов’язана з актуальною проблемою збереження самоідентичності в сучасних умовах глобалізованого суспільства.

Любов Паляниця, к.х.н., доцент кафедри технології органічних продуктів ІХХТ:

– Моя родина завжди з нетерпінням очікує на реколекції отця Тараса. Це чудова нагода долучитися до духовних розважань і, можливо, зустріти Живого Бога. Так би мовити – «вікенд із Богом». Програма охоплювала спільні молитви, розважання над Божим Словом, а також духовні науки про те, як Бог відкриває нам правду про нас, щоб ми були собою і скинули маски, які так часто одягаємо у різних обставинах нашого життя. Обговорення окремих аспектів на запропоновану тему у різних групах, жваві дискусії та креативні театралізовані виступи, перегляд науково-документальних і художніх фільмів, а також спільна трапеза сприяли духовному єднанню та взаєморозумінню між усіма учасниками реколекцій незалежно від віку.

Особливу вдячність хочу висловити сестрам чину святого Василія Великого зі Свято-Преображенського монастиря у селі Береги, які завжди створюють для учасників реколекцій домашній затишок, надзвичайно комфортні умови перебування і своєю поставою є чудовим прикладом смиренності, працелюбства, витривалості, лагідності та величезної любові.

Очікую з родиною на майбутню духовну обнову під час реколекцій з отцем Тарасом Жеплинським.

Надія Заставна, старший лаборант кафедри хімічної технології силікатів ІХХТ:

– Отець Тарас зумів вдало і з любов’ю підійти до кожного, де б це не було: чи в капличці, чи за сніданком або обідом. А як ми чекали молитви! Цього року була тема, яка стосується кожного: «Бути собою». Ніби проста, але актуальна тема сьогодення. Кожен ніби хотів скинути з себе маску, якою, на жаль, прикриваєшся залежно від обставин.

Дивишся на сестер монахинь, які присвятили своє життя Богу, на їхню лагідність, витримку, простоту, сердечність, і хочеться скинути з себе маску байдужості, недоброзичливості невдоволення. А всі твої проблеми стають дріб’язковими, не вартими уваги. І чекаєш наступних реколекційних наук, поживи для душі, зустрічі з однодумцями, щоб на короткий час забути всі негаразди і повністю віддатися Богу.

Назар Боровець, студент групи ПІ-42 Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій:

– Реколекції отця Тераса – це місце, де кожен може знайти те, що йому найбільше потрібно – Бога, друзів або просто відпочинок. Тут зникають будь-які вікові протиріччя, і всі покоління єднаються у спільному прагненні духовного збагачення.

Володимир Дей, випускник кафедри захисту інформації ІКТА:

– На реколекції я їжджу вже три роки поспіль і щоразу відчуваю якісь нові емоції. Це дивовижний час єднання з Богом, коли ти можеш відпочити від усього світу і зосередитися на собі. Щоразу дуже цікаво слухати науки отця і збагачувати свою душу. Також дуже приємно перебувати на вечірній молитві разом з усіма, коли починаєш відчувати справжню присутність Бога поміж нас. Щороку я повертаюся з реколекцій з новими силами, хоча вони тривають всього лиш два-три дні, але за цей час ти встигаєш повністю відпочити і відновитися. Цьогорічні реколекції були як завжди на висоті, і я зміг багато чого почерпнути для себе і провести час із Богом. Дякую отцеві Тарасу за чудову організацію і приємно проведений час.

Великопостові реколекції для працівників Великопостові реколекції для працівників Великопостові реколекції для працівників Великопостові реколекції для працівників