Від ідеї до перемоги: у Львівській політехніці завершився курс про стартапи від викладача з Норвегії

Львівський ІТ Кластер
Скріншот з онлайн-заняття

У Національному університеті «Львівська політехніка» завершився курс для студентів про стартапи та підприємництво, який тривав у першому семестрі з 14 вересня по 21 грудня 2023 року.

З ініціативи IT-компанії Vector Software та під керівництвом Крістіана Віга, бізнес-експерта з Осло, студенти поринули у світ стартапів.

  • Крістіан Віг – наставник та інвестор, частина команди Vector Software, спеціалізується на поєднанні бізнес-моделей і технологій, має особливий інтерес до B2B, edtech, корпоративного навчання та розвитку.
  • Vector Software – це міжнародна ІТ-компанія з розробки програмного забезпечення, заснована українськими та норвезькими професіоналами, яка об’єднує найкращих інтелектуалів у всьому світі для створення значущих і ефективних рішень.

Цей курс став справжньою лабораторією для творчості, інновацій та вивчення підприємницьких навичок. Студенти не тільки отримали нові знання, але й взяли участь у пітчингах своїх ідей, під час яких кожна команда демонструвала свою концепцію перед журі й отримувала цінні рекомендації.

Останнім часом термін «пітчинг» (англ. pitch) став таким же популярним, як і термін «стартап». Пітчинг – це, бізнес-план, який усно презентують потенційним інвесторам бізнесу. Власник стартапу повинен чітко пояснити бізнес-можливості інвесторам, щоб вони могли знайти найбільш прийнятне рішення.

Лекції та пітчинги

Щотижня учасники зустрічалися на лекціях Крістіана, де отримували знання та інсайти щодо створення і розвитку успішного стартапу. Під час практичних пітчингів команди презентували свої ідеї перед журі, до якого входили Крістіан та інші викладачі університету. Це стало не тільки чудовою можливістю продемонструвати свої напрацювання, але й отримати конструктивні відгуки від досвідчених фахівців.

1×1 сесії

Крістіан приділяв час індивідуальним сесіям з кожною командою, ретельно аналізуючи їхні ідеї. Під час цих сесій він ставив непрості запитання, надавав рекомендації та спрямовував команди у правильному напрямі. Цей персональний підхід дав змогу кожному студенту зосередитися на своїх слабких і сильних сторонах та вдосконалити власні проєкти.

Учасники та команди

До курсу доєднався 71 студент, що об’єдналися у 7 команд. Кожна з команд (CQTeam, Diverso, ESPRIT, UniqueLess, Shaggy Beavers, Pattern Hunters та RoboTek) працювала над унікальними ідеями та вдосконалювала свої стартапи під час курсу.

Фінал та перемога

Останнє заняття курсу було присвячене фінальним пітчингам, де кожна команда презентувала свій проєкт.

Цей курс став джерелом теоретичних знань, практичного досвіду та співпраці в команді для досягнення успішних результатів.

Організатори вітають команду ESPRIT та всіх учасників з завершенням курсу та бажають їм вдалого розвитку своїх ідей в майбутньому!