В Університеті організували ІІ Міжнародний семінар «Медіа як суспільнотворчість та бізнес»

Кафедра журналістики та засобів масової комунікації
Скріншот з онлайн-семінару

10 травня 2024 року відбувся ІІ Міжнародний науково-методологічний семінар «Медіа як суспільнотворчість та бізнес: український та світовий досвід». Організатором наукового зібрання є кафедра журналістики та засобів масової комунікації Навчально-наукового інституту права, психології та інноваційної освіти.

Мета заходу – обмін досвідом та обговорення сучасних концептуально-світоглядних і практичних аспектів функціонування медіа у контексті економічних, безпекових та цифрових викликів.

Відкрила науковий захід завідувачка кафедри ЖЗМК доцент Зоряна Галаджун, яка окреслила виклики, що постали перед медіа та медійниками у цей важкий і доленосний для українського народу час.

На семінарі з цікавими доповідями виступили науковці з Польщі, Словаччини та України.

Заступниця декана з наукової роботи факультету систем та засобів масової комунікації Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара доцент Оксана Гудошник у доповіді «Комунікаційні виклики платформізації» чи не вперше у науковій спільноті на реальних кейсах пояснила, як працюють платформи щодо збереження пам’яті про російсько-українську війну, які можуть стати джерелом майбутнього національного архіву.

Старша викладачка кафедри журналістики Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, кандидат наук із соціальних комунікацій Анастасія Сімашова у доповіді «Фреймування російсько-української війни в італійській пресі» презентувала власні результати контент-аналізу італійської преси. Своєрідним доповненням до цієї теми була доповідь «Війна в Україні очима міжнародних медіа» доцента Олени Даниліної, доцентки кафедри міжнародної журналістики факультету журналістики Київського столичного університету імені Бориса Грінченка.

Про студентську журналістську творчу та наукову практику говорили гості із Жешувського університету д-р Гражина Філіп, д-р Юстина Майхровська (доповідь Seria pt. Adepci Dziennikarstwa o Dziennikarstwie. Młode dziennikarstwo jako międzynarodowe forum wymiany myśli studenckiej) і доцент Валентина Стекольщикова, завідувачка кафедри журналістики та філології Міжнародного класичного університету імені Пилипа Орлика (доповідь «Медіамайстерня» як навчальний тренажер з фахової медійної діяльності»).

Історичній пам’яті та проблемі Голокосту свою доповідь присвятила Малгожата Божек зі Жешувського університету (Sublokatorka Hanny Krall: hybryda jako doświadczenie i struktura. Studium przypadku).

Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару Скріншот з онлайн-семінару