У Політехніці відбулася конференція «Проблеми формування та розвитку інноваційної інфраструктури»

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з конференції

Кафедра економіки підприємства та інвестицій Національного університету «Львівська політехніка» провела вже VI Міжнародну науково-практичну конференцію «Проблеми формування та розвитку інноваційної інфраструктури».

У межах конференції студенти та науковці 27 закладів вищої освіти взяли участь у дводенних заходах та обговорили низку важливих для сучасної України питань, зокрема:

  • Сталий економічний розвиток та формування інноваційної інфраструктури: реалії, перспективи, виклики;
  • Розвиток інноваційної інфраструктури в умовах цифровізації. Смарт-економіка;
  • Проблеми і перспективи функціонування екосистем генерування та комерціалізації інновацій на засадах взаємодії учасників інноваційної інфраструктури;
  • Ресурсне забезпечення бізнесу в сучасних умовах розвитку інноваційної інфраструктури;
  • Архітектура і будівництво в системі інноваційної інфраструктури у воєнний та повоєнний період.

Крім того, відбулися круглі столи на теми: «Сталий економічний розвиток в умовах діджиталізації: досвід ЄС» та «Економічна освіта майбутнього: освітні програми, ринок праці, потреби стейкхолдерів».

– Сьогодні, в час війни, коли наші захисники і захисниці боронять нашу незалежність, Львівська політехніка не є осторонь. Ми працюємо на перемогу своїми науковими проєктами, своїми волонтерськими ініціативами. Всі працівники, студенти та університетська спільнота доєднана і працює на перемогу. Сьогодні особливим заходом є VI Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми формування та розвитку інноваційної інфраструктури». Чому вона важлива? Бо ці питання, які порушують на конференції, є справді суспільно важливими. Ми розуміємо, що майбутнє відновлення України – це глибока трансформація держави. Ми розуміємо, що йдеться не просто про відновлення довоєнної України, а про глибоку модернізацію, і саме інфраструктура, освіта, наука, технології, сильні інституції є тими важливими елементами, які мають зробити різкий стрибок уперед, щоб Україна остаточно позбулася пострадянської спадщини і стала сильною незалежною країною з потужною економікою, – сказала у вступному слові проректорка з науково-педагогічної роботи та стратегічного розвитку Львівської політехніки Лілія Жук.

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції