У Львівській політехніці в рамках програми Еразмус+ говорили про реформування у вищій освіті

Прес-служба Львівської політехніки
на семінарі з реформування вищої освіти країн-партнерів програми Еразмус+

Упродовж двох днів у Національному університеті «Львівська політехніка» тривав Міжнародний семінар із реформування вищої освіти країн-партнерів програми Еразмус+. Це зібрання фахівців відбувалося за участю Національного Еразмус+ офісу в Україні спільно з Львівською політехнікою у співпраці з Представництвом Європейського Союзу в Україні та за підтримки Міністерства освіти і науки України й Виконавчого агентства ЄС з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури.

Нагадаємо, Програма Еразмус+, що проводиться під егідою Євросоюзу на період 2014–2020 рр., підтримує проекти, партнерство, заходи і мобільність у сфері освіти, молоді та спорту. Напрям «Розвиток потенціалу вищої освіти» є продовженням програми ЄС Темпус.

Учасниками семінару стали понад 60 фахівців з реформування вищої освіти, котрі презентували 20 країн світу, зокрема, учасники Вірменію, Боснію та Герцовину, Єгипет, Йорданію, Казахстан, Косово, Сирію, Бельгію, Мароко, Білорусію, Іспанії та інші.

Учасників та гостей зібрання привітав проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Львівської політехніки професор Юрій Рашкевич. Він розповів про освітні програми, які діють в університеті та згадав про рамкові угоди спільної співпраці. Промовець наголосив, що академічна спільнота Львівської політехніки має намір і надалі активно працювати над втіленням і реалізацією спільних міжнародних проектів.

Про важливість якості освіти та її реформування говорили перший проректор Українського католицького університету Тарас Добко та директор проекту ЄС «Національний Еразмус+ офіс в Україні» Світлана Шитікова. Менеджер проектів розвитку потенціалу вищої освіти Виконавчого агентства ЄС з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури Пійя Хайнамакі наголосила, що сьогоднішня зустріч є чудовою нагодою зустрітися з великою кількістю учасників партнерів, що представляють різні країни світу. Вона також зауважила, що подібний семінар проводиться в Україні вперше.

на семінарі з реформування вищої освіти країн-партнерів програми Еразмус+ на семінарі з реформування вищої освіти країн-партнерів програми Еразмус+ на семінарі з реформування вищої освіти країн-партнерів програми Еразмус+ на семінарі з реформування вищої освіти країн-партнерів програми Еразмус+ на семінарі з реформування вищої освіти країн-партнерів програми Еразмус+ на семінарі з реформування вищої освіти країн-партнерів програми Еразмус+ на семінарі з реформування вищої освіти країн-партнерів програми Еразмус+ на семінарі з реформування вищої освіти країн-партнерів програми Еразмус+ на семінарі з реформування вищої освіти країн-партнерів програми Еразмус+ на семінарі з реформування вищої освіти країн-партнерів програми Еразмус+ на семінарі з реформування вищої освіти країн-партнерів програми Еразмус+ на семінарі з реформування вищої освіти країн-партнерів програми Еразмус+ на семінарі з реформування вищої освіти країн-партнерів програми Еразмус+