Центр «Інтеграція» спільно з Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю допомагатимуть пораненим військовослужбовцям

Міжнародний центр професійного партнерства «Інтеграція»
Фото із зустрічі

16 травня відбулася зустріч працівників Міжнародного центру професійного партнерства «Інтеграція» Національного університету «Львівська політехніка» з директором Львівського відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Галиною Мисаковець щодо організації допомоги військовослужбовцям, що перебувають у госпіталях та реабілітаційних центрах Львівщини.

У Львові є 6 закладів, у яких перебувають поранені військові, а саме: 8 міська клінічна лікарня, госпіталі: на вулиці Чехова у Львові та у м. Винниках, а також два реабілітаційні центри у м. Трускавці та смт Великий Любінь. Поранені, які прибувають до Львова, потребують подальшого лікування за кордоном, професійного протезування та інших послуг, яким треба документальний супровід. А у зв’язку з тим, що військові приїжджають із різних регіонів та за різних обставин, з документами виникають труднощі.

Міжнародний центр «Інтеграція» поширив інформацію про потребу волонтерів, якими можуть стати як студенти Львівської політехніки, так і їхні друзі чи знайомі. Робота студентів полягатиме у допомозі під час збирання документів, тобто підтримання зв’язку з родичами військових, роз’яснення щодо необхідних документів та копій, допомога у написанні та відправленні заяв. Також студентів залучатимуть до роботи з відділами соціального захисту міста.

Працівники центру були впевнені, що така волонтерська діяльність зацікавить наших студентів, адже це чудова можливість допомоги ЗСУ, підтримати їх та бодай трохи віддячити їм за їхню мужність та героїзм.

Зараз у команді волонтерів є 6 осіб, але цього недостатньо. Велика потреба залишається у Трускавці та Великому Любені, тому Центр продовжує пошуки волонтерів, а також уже розпочав організаційну роботу для надання допомоги нашим пораненим військовослужбовцям.

Також під час зустрічі було обговорено можливості подальшої співпраці з Львівським відділенням Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі