Термінознавці Університету долучилися до роботи Всеукраїнської конференції «Термінологія і сучасність»

Катедра української мови Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-конференції

Традиційна Всеукраїнська наукова конференція «Термінологія і сучасність» об’єднала фахівців з усієї України для обговорення актуальних проблем українського термінознавства. Під час її роботи порушено низку складних теоретичних питань сучасної термінології, нових і задавнених практичних проблем функціювання терміносистем різних галузей знань, звернено увагу на граматичні й правописні проблеми сучасної української літературної мови.

Важливими й пізнавальними були міркування дослідників про інноваційні процеси в сучасній українській термінолексиці, про співвідношення інтернаціонального та національного в термінотворчому процесі, про функціювання військової термінолексики в мові сучасних масмедіа тощо.

Завідувачка катедри української мови Львівської політехніки Зоряна Куньч у своєму виступі наголосила на потребі послідовно підтримувати сучасну тенденцію до якнайактивнішого залучення питомих морфем до термінотвірних процесів, адже ще не позбувшись вповні інтерференційного впливу російської мови на українські термінологічні системи, ми відчуваємо згубну дію англоварваризації, яка набуває значного поширення в нинішньому науковому дискурсі.

Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції