Символ краси та гордості: вишиванки року в ІППО

Віолетта Романів, студентка кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Фото з конкурсу

16 травня в Україні святкують День вишиванки. Це свято покликане зберегти давні національні традиції створення та носіння українського етнічного одягу. Колегія та профбюро Інституту права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки приєдналися до цього свята та провели конкурс серед студентів і викладачів на найкращу вишиванку.

Основною метою конкурсу було вшанувати традицію та активніше популяризувати вишиванку в буденному носінні й надати їй більшого значення, — зазначила організаторка конкурсу голова Колегії та профбюро ІППО Людмила Іванишин.

15 травня на своїй сторінці в Instagram Колегія та профбюро ІППО провели онлайн-голосування за найкращу вишиванку, а 16 травня в 19-му корпусі оголосили результати конкурсу. Серед шістьох представлених учасників за підсумками голосування перемогли студентка другого курсу психології Вікторія Поган і завідувачка кафедри журналістики та засобів масової комунікації Зоряна Галаджун.

Під час повномасштабного вторгнення в Україну з початком обстрілів Нікополя моя сім’я переїхала до Стрия. Пізніше я вступила до університету у Львові й переїхала сюди. Моя мама сумувала за мною та Нікополем, тож, щоб урізноманітнити дні, вишивала. Вона вишила сорочки для всієї сім’ї, зокрема й для мене на знак того, що сильно мене любить і сумує за мною. Мені дуже подобаються вишиванки, особливо старі, які мають свою історію. Шкода, що ми одягаємо їх тільки на свята, я б хотіла, щоб ми частіше їх носили, — поділилася переможниця Вікторія Поган.

Ще одна переможниця конкурсу, завкафедри журналістики та засобів масової комунікації Зоряна Галаджун, наголосила:

— Вишиванка для мене — значно більше, ніж просто одяг. Це завжди добре рішення для буднів і свят. Відчуваю себе в ній особливою. Для мене це закодований у символах код нації. Думаю, що «моя» вишиванка ще в дорозі. Маю кілька вишитих сорочок, які дуже люблю одягати, але досі не знайшла тієї особливої та єдиної.

Фото з конкурсу Фото з конкурсу Фото з конкурсу Фото з конкурсу Фото з конкурсу