Суспільні трансформації та безпека: міжнародна конференція за участю команди науковців НДЦ «Демос»

Науково-дослідний центр «Демос» Львівської політехніки
Сертифікати учасників конференції

4 січня 2024 року за участю команди науковців Науково-дослідного центру соціальної й демографічної політики та управління «Демос» Національного університету «Львівська політехніка» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Суспільні трансформації і безпека: людина, держава, соціум». Серед організаторів заходу – Львівський інститут ПрАТ «ВНЗ «Міжрегіональна Академія управління персоналом», Державна установа «Інститут регіональних досліджень імені Мар’яна Долішнього НАНУ», Університет економіки в м. Бидгощ (Польща), Міжнародний університет фінансів, Львівський торговельно-економічний університет, Львівське обласне об’єднання організацій роботодавців, Громадська організація «Академічний простір», ГО «Центр досліджень і моніторингу якості та мобільності людських ресурсів. Конференція була націлена на обговорення наукових проблем у трьох тематичних напрямах: історико-соціопсихологічні дослідження, діджитал-фінансово-бізнесові дослідження, економіко-соціогуманітарні дослідження.

Секцію «Соціальна економіка, аналітика та управління людськими ресурсами і умовах суспільних викликів і трансформацій» промодерувала професорка кафедри теоретичної та прикладної економіки Інституту адміністрування, державного управління та професійного розвитку Львівської політехніки Уляна Садова. У виступах порушували питання гідної праці, якості життя, гендерної рівності, міграцій в Україні та світі, їх соціокультурних та економічних наслідків, економічної активності населення у різних геопросторових координатах, проблем штучного інтелекту в сучасному світі, корпоративної культури та її ролі в побудові адаптивних організацій. А ще – теми ефективної освіти, екології і навіть life long learning в умовах воєнного стану.

Показово, що тематика досліджень стала дзеркалом значно ширших інтересів, ніж було зазначено у назві секції. Це й оцінка ділової активності підприємств (професори Т. Степура, В. Коломієць), і особливості державного регулювання ІТ-сектору за допомогою «Дія Сіті» (доценти Г. Пушак, М. Зінко), і роль еліт у розбудові держави як генератора нових знань та духовно інтелектуального ядра нації (доцент Г. Скорик, професорка У. Садова), і купівля ОВДП через застосунок «Дія», і роль соціальних мереж у трансформації суспільства, і дослідження динаміки індексу споживчих цін в конкретному регіоні, й ефективність використання основних засобів підприємства, і вибір стратегії розвитку організації, і зовнішньоекономічна діяльність в країні, й історичні аспекти розвитку процесів диверсифікації в компанії (доценти О. Корицька, К. Яворський, К. Давидчук, О. Черняк, Я. Пиць, М. Малько, В. Ковальчук, В. Буцяк), і перспективи економіки в іграх (Н. Іваницька, Х. Поціхович), і економічна активність населення регіону, і вплив штучного інтелекту на ринок праці (Н. Дідух, Ю. Литвин, Я. Бурлака) та інші.

Конференція стала своєрідним індикатором якості, оригінальності, коректності, актуальності наукового пошуку для переважної більшості її учасників. Вона ще раз показала, що таке спілкування відкриває нові горизонти й бажання творити, формується інтелектуальна еліта нації.

Докладніше – у доданому файлі.