Студенти-волонтери з кафедри СР допомагають бенефіціарам проєкту «Домашня опіка «Карітас-Львів УГКЦ»

Благодійний Фонд «Карітас Львів УГКЦ»
Студенти-волонтери з кафедри СР

Бенефіціарам проєкту «Домашня опіка «Карітас-Львів УГКЦ» допомагають не лише соціальні працівники Благодійного Фонду «Карітас Львів УГКЦ». Наразі до них прикріплені волонтери-студенти кафедри соціології та соціальної роботи Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка».

Допомога волонтерів – неоціненний допоміжний ресурс. Їхня підтримка у домашньому господарстві, закупівлі продуктів та ліків, прибиранні, навчанні користуванню мобільними телефонами та особлива увага до спілкування відіграють важливу роль у поліпшенні якості життя людей старшого віку. Ця підтримка не лише забезпечує їхні потреби, а й додає почуття важливості та залученості, що вкрай важливо для покращення психологічного та емоційного благополуччя.

Зв’язок із волонтерами-студентами дає змогу людям старшого віку отримати не лише практичну допомогу, але й нові соціальні контакти та взаєморозуміння, що сприяє запобіганню соціальної ізоляції та допомагає зберегти активний стиль життя. Такий підхід дуже важливий для підтримки фізичного та психічного здоров’я.

Взаємозв’язок також відкриває можливість для студентів розвивати емпатію, відчуття відповідальності та підтримки спільноти, що має позитивний вплив на їхнє саморозвиток і формування цінностей.

Студенти-волонтери з кафедри СР Студенти-волонтери з кафедри СР Студенти-волонтери з кафедри СР