«Як Ви провели канікули?»: студенти Львівської політехніки розповідають про свій зимовий відпочинок

Тижневик «Аудиторія»
Кристина Сенченко

Студенти Львівської політехніки розповіли тижневику «Аудиторія» про те, як вони відпочивали під час тривалих зимових канікул.

Кристина Сенченко, студентка другого курсу Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій:
«Відкривала для себе Україну»

Канікули провела цікаво і весело. Але хотілося б ще трохи мати часу, адже канікул забагато не буває. Це ідеальний час для реалізації тих задумів, на які не вистачає годин у добі під час семестру. Дуже багато подорожувала, об’їздила ті міста центральної України, де ще не була. З друзями побувала в Київській області, Кіровограді, на Вінниччині. Найбільше запам’яталися поїздки тим, що ми частенько застрягали в заметах. Я родом із Вінниці, але ніколи не була у містечках поблизу. А в Кіровограді живе моя сусідка з гуртожитку, тому разом відкривали незнайомі для нас території.

Світлана Гороховатська, студентка четвертого курсу Інституту архітектури:
«Мої канікули – це подорожі»

Я дуже люблю проводити час активно, мандрувати, тому мої канікули зазвичай насичені різними поїздками. Цього разу свій зимовий відпочинок я розпочала зі Славська, де зустріла Новий рік разом з організацією BEST, до якої входжу. Різдво провела вдома з батьками. А потім хлопець запросив мене до Польщі. Мені пощастило, що потрапила на дні Вроцлава як культурної столиці Європи-2016. Там упродовж трьох днів відбувалися цікаві заходи, фаєр-шоу, виступи, і я активно все це відвідувала. Ще планую поїхати з бестівською командою на екскурсію до Коломиї.

Михайло Петелицький, студент другого курсу Інституту економіки і менеджменту:
«Поєднав роботу й відпочинок»

Я хотів провести канікули корисно, одним із пунктів плану було «знайти роботу». Мені пощастило – знайомий запропонував здобувати досвід спілкування з клієнтами компанії Enjoy, котра займається виробництвом і збутом безкаркасних меблів. Ця робота пов’язана з тим, що я вивчаю в університеті, а мені йшлося про здобуття досвіду. Я поєднав роботу й відпочинок таким чином: отримував задоволення від робочого процесу – і це теж відпочинок, а після шостої вечора зустрічався з друзями, відвідував спортзал – відпочинку ще більше.

Дмитро Балита, студент третього курсу Інституту хімії та хімічних технологій
«Канікули можна було б скоротити…»

У перші дні відпочинку був ведучим на новорічному корпоративі. Потім поїхав до батьків у Калуш, а з ними – до бабусі на Жидачівщину, де в родинному колі відсвяткував Різдво. Звичайно, зимові канікули без катання на лижах втрачають свою привабливість, тож з друзями купили путівки і на кілька днів поїхали у Славськ. Після активного відпочинку, походів у гори з колективом КВНівців-політехніків «Хай Пре» шість днів був в Одесі на щорічному фестивалі «Ліга сміху». І хоч ми на певному етапі «вилетіли» з нього, та привезли до Львова багато позитивних вражень. Решту канікул минули у Львові, який я дуже люблю. Вважаю, що їх спокійно можна було скоротити.

Володимир Соколовський, студент третього курсу Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Львівської політехніки:
«Це чудовий час для різних активностей»

Канікули – це чудовий час, щоб зайнятись різними активностями. Новий рік почався вдало: веселі свята, час із родиною, поїздка в наші чудові Карпати. Брав участь в організації і проведенні різних заходів: це презентація ВМГО ФРІ Plus у Львові, Марафон Active citizens за підтримки Британської Ради, симуляційна гра з командоутворення «Україна», тренінг «Вступ до професії HR», а також організація системи роботи HR-відділу львівського осередку ФРІ Plus. Чудовою видалась і поїздка у Рівне, де долучився до проекту «Твоя Країна» з учасниками з усієї України. Це були чудові три дні: екскурсії, тренінги, відвідини музеїв, галерей, театрів, зоопарку, активне спілкування з іншими учасниками.

Світлана Гороховатська Михайло Петелицький Дмитро Балита Володимир Соколовський