Студенти кафедри ТБСФБ ознайомилися з лабораторіями Дослідного центру АТ «Галичфарм»

Кафедра технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології
Фото з відвідин компанії

У межах лабораторних практикумів навчальних дисциплін «Фармакогнозія», «Хімія і технологія лікарських субстанцій» для студентів третього курсу бакалаврату і «Промислова технологія фармацевтичних виробництв» для студентів першого курсу магістерського рівня підготовки спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація» у рамках угоди про співробітництво зі стейкхолдером кафедри – АТ «Галичфарм» ТМ Артеріум – було організовано виїзне заняття для здобувачів та їх ознайомлення з лабораторіями Дослідного центру фармацевтичного підприємства.

Студенти разом із викладачами кафедри – доцентками Лесею Журахівською, Марією Куркою, Зоряною Губрій та професоркою Мариною Стасевич ознайомилися з організацією роботи технологічної та аналітичної лабораторій Дослідного центру АТ «Галичфарм». Зокрема, старший інженер-технолог технологічної лабораторії Христина Проказа та інженер-технолог Богдан Тараненко розповіли студентам про промисловий процес екстракції діючих речовин з лікарської рослинної сировини, процес контролю її якості, про фільтрування та його види, зокрема фільтрування в асептичних умовах. Також студенти ознайомилися з процесом створення таблеток та подальшим їх випробуванням на міцність та автоматичне визначення розміру.

А ще відвідувачів ознайомили з організацією роботи аналітичної лабораторії, найсучаснішим лабораторним обладнанням, яке застосовують для різних контрольно-аналітичних цілей підприємства. Разом зі старшим хіміком-аналітиком Марією Тимків присутні мали змогу поринули у захопливий процес високоефективної тонкошарової хроматографії екстрактів з лікарської рослинної сировини.

Ознайомчі екскурсії на виробництво – це унікальна можливість для студентів зануритись у світ їхньої майбутньої професії, побачити на власні очі, як теоретичні знання застосовують на практиці, та ознайомитися з різними аспектами роботи в їхній галузі. Цей цінний досвід допомагає молодим людям краще зрозуміти свою професію, підготуватися до роботи в реальному світі й мотивує до подальшого навчання.

Щиро дякуємо АТ «Галичфарм» ТМ Артеріум, зокрема керівниці Дослідного центру Ірині Гнатів, провідній фахівчині з навчання та розвитку персоналу Христині Смалюх та фахівцям підприємства, залученим до цього заходу, за можливість доторкнутися до світу фармацевтичного виробництва!

Фоторепортаж – на сторінці кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології у соцмережі Фейсбук.