Студенти ІКНІ відвідали Музей етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото з відвідин музею

Викладач катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» Володимир Дяків зі студентами Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій (група ВП-13) відвідали Музей етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України.

Студенти з особливим зацікавленням ознайомились з величною збіркою українського народного мистецтва, яка репрезентована в розрізі регіонів України за календарно-обрядовим циклом. Експозиція влучно відображає специфіку матеріальної та духовної культури українців, зокрема, що стосується основних народних промислів та ремесел, традиційної календарної та сімейної обрядовости.

Під час екскурсії студенти мали змогу відвідати виставку малярства на склі та скульптури Заслуженого майстра народної творчости Івана Сколоздри та виставку дерев’яної скульптури Заслуженого майстра народної творчости Івана Мердака.

Першокурсники довідались багато цікавого про традиційну культуру українців, в якій формується національна ідентичність. Сьогодні, в умовах війни питання української самоідентичности постає по-особливому.

Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею Фото з відвідин музею