Студентки кафедри ТПП пройшли стажування у ЛОВА за програмою «Академія перших можливостей»

Кафедра теоретичної та практичної психології Львівської політехніки
Фото зі стажування

Нещодавно студентки кафедри теоретичної та практичної психології Інституту права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки Ірина Якубовська, Христина Огородник та Марія Лега пройшли стажування у Львівській обласній військовій адміністрації за програмою  «Академія перших можливостей». Стажування проходило у відділі персоналу та нагород і тривало понад три місяці.

Студентки радо поділилися відгуками щодо здобутого досвіду й розповіли про те, як знання із психології можуть стати у нагоді, якщо ви вирішите пов’язати своє подальше майбутнє з державною службою.

«Стажування у ЛОВА – це нові знання, нові знайомства та нові враження, – ділиться Христина Огородник. – На першій зустрічі стажерів ми ознайомилися із діяльністю ЛОВА, більше дізналися про можливості Молодіжної ради. Найбільше мені запам’ятався тренінг із тайм-менеджменту, на якому вдалось почерпнути практичні знання для розвитку самоефективності, а також командою вирішити та презентувати результати спільного проєкту».

«Особисто для мене стажування стало своєрідним викликом. Я була готова до того, аби спробувати себе у новому напрямку роботи, раніше не притаманному моїй діяльності, – ділиться враженнями Іра Якубовська. – Проте, як виявилося, саме навички та знання, отримані в Університеті, тут мені неабияк пригодилися. Завдяки чудовому керівнику – Оксані Цісінській – вдалося відчути свою цінність як спеціаліста, а також з приємністю працювати в крутій команді. Основним видом зайнятості була підготовка й аналіз результатів проведеного дослідження серед працівників організації, яке в подальшому матиме практичне застосування».

«Хочу додати, що за період стажування я мала змогу відвідати багато заходів, – згадує Марія Лега. – Одним із них був семінар Наталі Сабліної, на якому дізналася про те, як ефективно спілкуватися з військовими, пораненими та людьми із ПТСР. Крім цього, навіть після завершення стажування я допомагаю з уже розпочатим проєктом для військовослужбовців та ветеранів, а також їх сімей. Також опанувала навички СММ-менеджера, оскільки разом з іншими стажерами вела соціальні мережі «Академії перших можливостей». Переконана, що молоді й амбітні люди зі свідомою громадянською позицією можуть змінити нашу державу на краще. Дуже вдячна за таку нагоду спробувати себе в ролі держслужбовця і побачити, як працює військова адміністрація у такі непрості для нашої країни часи».

У підсумку Ірина Якубовська відзначила кілька позитивних навичок, які отримали студенти під час пройденого стажування.

  • По-перше, це можливість побачити, як функціонує державна адміністративна установа, а також добрий досвід спробувати стати частиною цієї системи.
  • По-друге, велика кількість контактів та людей, із якими можна в подальшому співпрацювати й утілювати ідеї.
  • По-третє, професійне зростання, оскільки ЛОВА постійно проводить заходи для розвитку та вдосконалення своїх спеціалістів.
  • По-четверте, можливість працевлаштування.

І наостанок:

«Чи місце психологу в державній службі? Як на мене, так. Проведення лекцій, тренінгів для працівників, якісна діагностика кандидатів, організація та аналіз опитувань з метою покращення роботи – це пряме застосування професійних навичок психолога. Проте навіть якщо вам припаде до душі інший напрям діяльності, то не біда, адже завжди можна інтегрувати й адаптувати отримані знання із психології у роботу».

Зі свого боку кафедра теоретичної та практичної психології Національного університету «Львівська політехніка» висловлює щиру вдячність Львівській військовій адміністрації за надану чудову можливість студентській молоді. За освіченою молоддю наше майбутнє. Виховуймо якісних лідерів змін разом!

Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування Фото зі стажування