Студентка кафедри МІ Ірина Ільчук: навчання на кафедрі формує критичне мислення та розвиває прагнення до саморозвитку

Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки
Фото зі стажування

Цього тижня четвертокурсники Львівської політехніки складають свою останню заліково-екзаменаційну сесію, готуючись до атестаційного екзамену та практики за темою бакалаврської кваліфікаційної роботи.

Своїми роздумами ділиться студентка групи МІ-41 кафедри міжнародної інформації Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Ірина Ільчук:

– Тепер мене звати Ірина Ільчук. І я просто в захваті від того, який досвід отримала і скільки мені ще доведеться пройти.

Все розпочинається з мого міста, Запоріжжя, а саме з фундаменту – це відчуття сильної людини.

Як я потрапила у Львів? Цей поштовх зробив мій старший брат, який завжди є прикладом сильної і патріотичної людини. Саме він сказав здобувати вищу освіту у Львові. Одразу я надала перевагу саме Національному університету «Львівська політехніка». А ось на яку спеціальність вчитися, було важко зрозуміти, але все ж таки після довгого перегляду офіційних сторінок я зупинилась на освітньо-професійній програмі «Міжнародна інформація» спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», і не дарма.

У школі мій потенціал вчителі не змогли повністю розгледіти, але переді мною було дещо важливіше – це моя мета. І ось коли я успішно в 2020 році здала ЗНО й отримала запрошення на навчання, то була дуже щаслива. Я не могла повірити, що дівчина, в яку багато хто не вірив, завдяки своїм силам змогла зробити важливий крок у своєму житті.

Справді на початку було важко, але згодом все ставало зрозуміліше і багато що почало виходити. Тепер я на IV курсі, закінчую бакалаврат, військову кафедру, а також нещодавно отримала диплом за успішне стажування у Львівській міській раді.

Стажування у стінах Ратуші надало мені можливість поринути у світ робочої атмосфери, яка триває впродовж дня. Також сподобався приємний колектив, який може тобі пояснити твою специфіку роботи й нові тенденції розвитку. Як стажер я отримала не тільки нові знання та вміння, а ще велику відповідальність за свою роботу, яка впливає на сферу цивільного захисту!

Завдяки цій можливості, яку надає «Перший карʼєрний крок», можна зрозуміти, як відбувається командна робота й будь яка робоча діяльність. Також можна відчути себе людиною, яка приносить користь нашому суспільству, і, як молодь, внести пропозиції для покращення та модернізації свого міста.

Завдяки прагненню вчитися і кваліфікованим викладачам, які справді допоможуть у навчанні, я отримала ці знання, про які навіть не уявляла. Також дуже важливим є те, що на кафедрі міжнародної інформації розширився мій світогляд та прагнення до саморозвитку й самоосвіти.

Завдяки цьому фундаменту відчуваю себе не лише сильною людиною, а й освіченою. І саме освіта за нашою програмою «Міжнародна інформація» допомагає людині критично мислити. Тому моєю майбутньою сходинкою в житті буде магістратура «Міжнародної інформації»!